Već tradicionalni natječaj

NAJBODUL 2018. Petar Kopanica iliti knez Mikula IV – osoba godine otoka Krka

Mladen Trinajstić

Foto M. Trinajstić

Foto M. Trinajstić



KRK Baš kao i prethodnih godina, točno na Božić završeno je glasovanje, a odmah je potom objavljeno i ime novog nositelja titule osobe godine otoka Krka. Laskav naslov najbodula 2018. godine, doznali smo od organizatora tog sad već tradicionalnog natječaja, ponio je Petar Kopanica iz Krka, 64-godišnji čelnik udruge »Krčki knezovi Frankopani« kojega otočna, ali i izvanotočna javnost posljednjih godina poznaje i sad već prepoznaje ponajprije kao kostimirano utjelovljenje krčkog kneza Nikole IV Frankopana – uloge u kojoj je Kopanica već neko vrijeme sudionik svih ili gotovo svih kulturnih, zabavnih, humanitarnih i sportsko-rekreacijskih manifestacija koja se odigravaju u gradu i na cijelom otoku Krku.


Troje kandidata


Osim laureata koji je, zaključenjem višetjednog glasovanja i službeno postao osmim nositeljem naslova osobe godine otoka Krka, u konkurenciji za tu prestižnu titulu bili su još i krčka spisateljica i sindikalistica Elfrida Matuč Mahulja te Samuel Roksandić iz Rasopasnog, karatist i humanitarac. – Tko će od spomenutog trija ponijeti ovu značajnu titulu, svojim su glasovima i ove godine odlučivali čitatelji našega neovisnog internetskog portala »otok-krk.org« – prenio nam je urednik spomenutog bodulskog internetskog info-servisa Milovan Kiriničić, dodavši da se u akciju glasanja ove godine uključilo gotovo osam stotina čitatelja portala.

Svečana dodjela 6. siječnja


Pobjednik Petar Kopanica dobio je 353 glasa, pedesetak više od drugoplasiranog Roksandića, dok je Elfrida Matuč Mahulja naposljetku uknjižila respekta također vrijednih 137 glasova, naveo je predstavnik organizatora akcije koju, zajedno s već spomenutim portalom, organizira i provodi i Multmedijalna udruga »Krčka beseda«. – Čestitamo gospodinu Kopanici na ovom priznanju, ali i gospođi Matuč Mahulja i gospodinu Roksandiću jer nije mala stvar biti od samih otočana predložen i uvršten u krug troje velikana svakodnevice naše drage Bodulije u 2018. godini – zaključio je Kirinčić. Prema već uhodanom običaju, svečana dodjela osvojene nagrade Petru Kopanici, kao i prigodnih priznanja Elfridi Matuč Mahulja i Samuelu Roksandiću bit će upriličena na blagdan Sveta tri kralja, ovog puta u Cocktail baru Volsonis u Krku, na prigodnoj svečanosti čiji je početak planiran u 18 sati.