Maškare preuzele grad

Maškarani mimohod: Krčani podigli karnevalsku zastavu

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Ključeve grada iz ruku dogradonačelnika Čedomira Milera preuzeo je čelnik Karnevalskog odbora Ivica Žic-Sore, a razdoblje maškara i maskiranog zabavljanja valcerom su otvorili kraljica i kralj karnevala – Lea i Mario



KRK Prva nedjelja po blagdanu Sveta tri kralja tradicionalno je dan kad i u gradu Krku kreće karnevalsko ludovanje. Po dobrom starom običaju krčki su karnevalisti tijekom jučerašnjeg prijepodneva još jedno izdanje »Krčkog karnevala« otvorili maškaranim mimohodom od starogradske Male place do centralnog gradskog trga – Vele place gdje je uz taktove bodulskih limenjaka na jarbol svečano podignuta karnevalska zastava, znamen koji će ondje prigodno visjeti idućih nekoliko tjedana, sve do dana kad će u gradskoj luci biti spaljen Mespoust.


Nakon što je iz ruku krčkog dogradonačelnika Čedomira Milera ključeve grada »pod svoje« preuzeo čelnik karnevalskog odbora Ivica Žic-Sore, valcerom su razdoblje maškara i maskiranog zabavljanja iznova formalno otvorili kraljica i kralj Krčkog karnevala – Lea i Mario, kojima su se u prigodnom »prebiranju u valcer-tempu« spremno priključili i svi ostali članovi udruge zadužene za organizaciju svega što će se narednih tjedana u događati u i oko krčkog karnevalskog šatora.


Program Krčkog karnevala sad će se preseliti pod šator koji će biti podignut na krčkom autobusnom kolodvoru. Program ovogodišnjeg karnevala, doznali smo od organizatora, broji tri karnevalske zabave subotom (21. siječnja te 4. i 18. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (22. siječnja te 5. i 19. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve željne dobre zabave redom razveseljavati Jasmin Stavros i Barabe, L’amour i Jole, dok će za uveseljavanje dječjih reduta biti zaduženi članovi grupe »Band«.




Maskirane zabave subotom startaju od 21 sat, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16 sati gdje okupljene male maškare, uz dobru svirku, očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta na programu je u utorak, 28. veljače, u popodnevnim satima, na Gradskoj rivi.