Priznanje

Mariji Bebić nagrada za životno djelo Malog Lošinja

Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Dugogodišnja predsjednica Udruge umirovljenika Nagradu dobiva za predanu i nesebičnu brigu i skrb o ljudima kroz čitav radni i životni vijek, dok je akademik Elso Kuljanić proglašen počasnim građaninom



MALI LOŠINJ – Marija Bebić primila je Nagradu za životno djelo Grada Malog Lošinja, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj tri dana uoči samoga Dana Grada, koji se posljednjih desetak godina obilježava na blagdan sv. Martina. U obrazloženju nagrade stoji da ju dugogodišnja predsjednica, a sada tajnica Udruge umirovljenika Malog Lošinja dobiva za predanu i nesebičnu brigu i skrb o ljudima kroz čitav radni i životni vijek.


Počasnim građaninom proglašen je akademik Elso Kuljanić, umirovljeni sveučilišni profesor i bivši rektor riječkog sveučilišta, za radnu karijeru posvećenu primjenjivoj znanosti i osposobljavanju brojnih naraštaja visokostručnih tehničkih kadrova. Kuljanić je iz rodnoga Stivana na susjednom otoku Cresu došao u Mali Lošinj gdje se školovao za tokara i odavde je krenula njegova karijera.


Nagrađeni i učenici


Predsjednik Gradskog vijeća Elvis Živković i gradonačelnica Ana Kučić dodijelili su i Nagrade Grada; dobitnici su dugogodišnji svećenik Tomislav Debelić te Šahovski klub »Lošinj«, koji je ove godine napunio 50 godina rada. Dodijeljen je još niz priznanja; pa je tako Ana Kučić plakete Grada dodijelila Adrijanu Nikoliću, Ivanki Perčin, Neviju Toiću i Klaudiju Frlanu, a priznanja gradonačelnice profesionalnim vatrogascima Saši Mandiću, Branku Vojnikoviću i Davidu Badurini. Zahvalnicu za angažman u obnovi jedrenjaka »Nerezinac«, ploveće otočne kulturne baštine, dobio je Ferdinand Zorović. Također su ovom prilikom nagrađeni najbolji učenici Srednje škole Ambroza Haračića – Marija Gazilj, Brigita Sorić i Vedrana Milinković, te Osnovne škole Marija Martinolića – Nikolina Opačić, Roko Muskardin, Barbara Molaro i Nika Maros.


Novi Dom zdravlja


Ovom je prilikom uzvanicima prikazan videozapis o aktualnim i za dogledno vrijeme planiranim gradskim projektima – uključujući i gradnju novog Doma zdravlja na zasad još nepoznatoj lokaciji, a pozdravne riječi uputili su domaćini Elvis Živković i Ana Kučić. U glazbenom programu sudjelovali su muška klapa Čikat iz Malog Lošinja, Ženski zbor Vittorio Craglietto Zajednice Talijana Lošinja, mladi harmonikaš Dino Đerić Baričević, Pjevački zbor Grada Preloga te Zbor OŠ Marija Martinolića.Okupljenima u Muzeju Apoksiomena potkraj sjednice su se obratili gosti – ratni zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić, dogradonačelnik Preloga Zdravko Kvakan, creski gradonačelnik Kristijan Jurjako, primorsko-goranska dožupanica Marina Medarić, bakarski gradonačelnik i saborski zastupnik Tomislav Klarić, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar turizma i izaslanik premijera Gari Cappelli te Mirjana Hrga, izaslanica predsjednice RH.