Šampioni čistoće podmorja

Kristijan Curavić uručio priznanje: Bijela zastava Novalji i Kampu Straško

Zorana Deljanin

U ime Svjetske udruge za očuvanje i zaštitu rijeka, mora i jezera (GUWAA) te u ime Fondacije Prince Albert II od Monaka, predsjednik Udruge Kristijan Curavić uručio je na plaži Straško u Novalji zastavu gradonačelniku Grada Novalje Anti Dabi



NOVALJA U ime Svjetske udruge za očuvanje i zaštitu rijeka, mora i jezera (GUWAA) te u ime Fondacije Prince Albert II od Monaka, predsjednik Udruge Kristijan Curavić uručio je na plaži Straško u Novalji zastavu gradonačelniku Grada Novalje Anti Dabi.


Bijela zastava najviši je svjetski  simbol čistoće podmorja, kao i zaštite i očuvanja života u podmorju te je motiv i dokaz kvalitete svakom tko se brine o očuvanju okoliša.


Kamp Straško se ovime, zajedno s Gradom Novaljom na čijem se području nalazi, upisao u samu ekološku elitu svjetskih lokaliteta, dokazom da je čistoća podmorja ovog područja najviše razine, što će itekako biti važno u budućoj promidžbi kampa, ali i cijelog područja Novalje kao privlačnog turističkog odredišta.




Prije same odluke napravljen je detaljan monitoring podmorja, a zastava je dodijeljena na rok od pet godina, uz stalno zadovoljavanje kriterija i nadzor.


– Nakon brojnih nagrada koje su kamp Straško istaknule kao jedan od najboljih u Hrvatskoj i proglasile ga perjanicom našeg turizma, poput nagrade Plavi Cvijet na najbolji kamp na Jadranu, dodjela bijele zastave još je jedno značajno priznanje koje pokazuje da Straško i Novalja, uz brigu o svojim gostima naglasak stavljaju i na očuvanje ravnoteže, održivog turizma te brigu o okolišu koji ostavljaju generacijama koje dolaze, rekla je direktorica TZ Novalja Marina Šćiran Rizner. (Z.D.)