Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. studenoga 2019.
Ispis članka: Boćarski klub Rubeši predstavio svog novog člana: Vlč. Jurčević nakon duša sad košteva boće - Novi List

NoviList.hr

Boćarski klub Rubeši predstavio svog novog člana: Vlč. Jurčević nakon duša sad košteva boće

Druženje s boćarima

11. srpanj 2019 21:17

Napisao: Edi Prodan

Foto I. Tomić

RUBEŠI - S obzirom da se znamo dugi niz godina, uvjereni smo da velečasni Franjo Jurčević, koji će svoju svećeničku misiju primaknuti miru, kako se u slučaju njegove službe naziva penziju, posjeduje niz osobina koje ga mogu učiniti jako dobrim članom Boćarskog kluba Rubeši Kastav. Najvažniju, s obzirom da će u penziju, da se nakon utakmice nikad ne žuri doma, trebao bi odraditi bez i najmanjeg problema. S obzirom pak na iskustvo, namijenili smo mu ulogu koštadora ili približivača. Mišljenja smo da su mu godine u kojima se nalazi ipak smetnja da bi bio - izbijač.

S puno duha i s naglašenim smislom za humor, što je uostalom dokazao nebrojeno puta, ovim se riječima vlč. Franji Jurčeviću obratio Ivica Rubeša, predsjednik BK Rubeši Kastav na prigodnom druženju u restoranu Bonaca. Prigodnom ali i tradicionalnom jer kastavski župnik, poznat po posebno naglašenoj želji za druženjem sa svojim župljanima, već godinama jedan od svojih najdražih sportskih kolektiva iz Župe godišnje časti - odojcima.
Boćari su ove godine, posebne godine u kojoj se vlč. Jurčević dvjema misama 3. i 8. studenog s oltara oprašta sa svojim župljanima, zaželjeli i njemu ostaviti lijepe uspomene.