Šef SDP-a

ŽESTOKI NAPAD Davor Bernardić: Da je Hrvatska pravna država, Plenković bi trebao biti u zatvoru

Hina

Foto: D. JELINEK

Foto: D. JELINEK

Smatra da im uteg neće biti to što je Željko Sabo, koji je odležao u zatvoru zbog pokušaja podmićivanja gradske vijećnice, izabran za predsjednika vukovarskog SDP-a. »Po statutu se svatko može kandidirati«, kaže šef SDP-a



Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u ponedjeljak je poručio da je SDP spreman za izbore i da im je Most prihvatljiv partner, a za premijera Andreja Plenkovića ustvrdio je da bi trebao završiti u zatvoru zbog političke korupcije kada bi Hrvatska bila pravna država.


Komentirajući slučaj predsjednika vukovarskog SDP-a Željka Sabe koji je odležao u zatvoru zbog pokušaja podmićivanja gradske vijećnice, Bernardić je u intervjuu za Media Servis povukao paralelu s političkom korupcijom u slučaju Ivana Vrdoljaka i Tomislava Sauche. Riječ je o oporbenim političarima koji su prešli vladajućoj većini, a za što Bernardić smatra odgovornim premijera Plenkovića.


Upitan bi li Plenković bio u zatvoru, odgovorio je: »Pa, mislim, naravno, da zakoni u RH vrijede jednako za sve, isti čin bi se primijenio i tu i tamo, ali očito ne vrijede jednako za sve«.




Govoreći o situaciji u SDP-u, rekao je da je ona stabilna, da je spreman za izbore, a Most im je prihvatljiv partner.


Smatra da im uteg neće biti to što je Željko Sabo, koji je odležao u zatvoru zbog pokušaja podmićivanja gradske vijećnice, izabran za predsjednika vukovarskog SDP-a. »Po statutu se svatko može kandidirati«, kaže šef SDP-a.


Ponovio je da hibridni rat ne smije biti izlika da se uguši medijska sloboda i da se ukine Facebook te istaknuo kako se »iz aviona vidi da HDZ želi sakriti svoju umiješanost u aferu Agrokor«.