Izvanredni sastanak

Vrh HDZ-a okupio se u središnjici sa samo jednim ciljem: Raspravljaju o Miloradu Pupovcu

Portal Novilist.hr

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



ZAGREB Vrh HDZ-a okupio se u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, kako bi raspravljali o svom koalicijskom partneru Miloradu Pupovcu, doznaje N1.


U središnjicu su stigli ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar branitelja Tomo Medved, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, Nada Murganić i potpredsjednik Sabora Željko Reiner.


Nitko nije potvrdio, ali ni demantirao da je tema sastanka upravo Milorad Pupovac i reakcije koje su izazvale njegove izjave, kako u široj javnosti tako i unutar HDZ-a.




Na ulasku su samo govorili kako ili ne znaju koja je tema sastanka ili da je riječ o redovnom sastanku.


Milorad Pupovac, koalicijski partner u Vladi Andreja Plenkovića, izjavio je nakon napada na pripadnike srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj kako je Hrvatska postala čimbenik nestabilnosti u regiji jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo.


Uslijedila je reakcija iz Vlade koja smatra krajnje neprimjerenom i nedopustivom usporedbu suvremene Hrvatske s NDH, kao i tezu o Hrvatskoj kao faktoru nestabilnosti.


O Pupovčevim, ali i izjavama političara u Srbiji odgovarali su danas i ministri u Vladi. Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je za N1 da je to što Pupovac radi sramotno, dok ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman u retorici iz Srbije vidi pokušaj skretanja Hrvatske s fokusa europskog puta.