Meteoalarm

Već poslijepodne očekujte pljuskove s grmljavinom, promjena vremena do sutra u cijeloj zemlji

P. N.

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić



Za područje kontinentalne Hrvatske danas je na snazi meteoalarm s upozorenjem na moguće jako nevrijeme i pljuskove s grmljavinom.


Bit će pretežno sunčano, no ne i sasvim stabilno. U unutrašnjosti će od sredine dana uz lokalno jači razvoj oblaka biti pljuskova i grmljavine, ponajprije u sjevernim i istočnim predjelima. Vjetar slab, uz obalu do umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 32 °C.


U većini krajeva sutra će, prema prognozi DHMZ-a, biti promjenljivo oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom koji će kasno poslijepodne i navečer mjestimice biti izraženiji. Lokalno je moguće grmljavinsko nevrijeme. Na jugu Dalmacije pretežno sunčano i uglavnom suho. Vjetar većinom slab, a na Jadranu umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu oko 22, a najviša dnevna između 26 i 30 °C.




U nedjelju promjenljivo oblačno, mjestimice uz kišu te pljuskove s grmljavinom, osobito u unutrašnjosti, gdje je lokalno moguće grmljavinsko nevrijeme. Zatim smirivanje vremena, a malo kiše još može biti ponegdje na istoku i u gorju. Vjetar na kopnu slab, početkom radnog tjedna i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Od ponedjeljka temperatura zraka u porastu.