Tužna vijest

Umrla je sestra Gorana Ivaniševića

Portal Novilist.hr

Foto Reuters

Foto Reuters



Nakon što se godinama borila s teškom bolešću, u četvrtak navečer preminula je Srđana Ivanišević (52), sestra našeg proslavljenog tenisača Gorana Ivaniševića. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Srđana Ivanišević preminula je nakon operacije u jednoj zagrebačkoj bolnici. 


Tužna vijest za obitelj wimbledonskog pobjednika iz 2001. Gorana je zatekla tijekom nastupa na Legends Cupu u Mallorci, a naš umirovljeni teniski as odmah se u petak vratio u rodni Split.


Četiri godine starijoj Srđani leukemija je dijagnosticirana još 1988., tijekom trudnoće, a Goran je tad bio na početku karijere i spremao se za odlazak na turnire u Australiju.




– Jedan od najgorih dana u mom teniskom životu dogodio se koncem 1988. godine. Pripremao sam se za put u Australiju gdje sam planirao igrati kvalifikacije u Adelaideu i potom kvalifikacije Australian Opena i možda nastupiti na juniorskom turniru.


Prije nego što sam krenuo na put, otac mi je rekao da mi je sestra bolesna, da je liječenje skupo, da on ostaje doma i da ću biti sam. Ja te noći nisam spavao, a sljedeći dan sam otputovao u Australiju i tamo izgubio u završnom krugu kvalifikacija u Adelaideu, ali ušao sam kao sretni gubitnik i stigao do četvrtfinala.


I u Melbourneu sam prošao kvalifikacije i također stigao do četvrtfinala. Juniorski turnir nisam ni igrao. U svakom slučaju, sav taj nagradni fond koji sam zaradio u Australiji ponio sam u kešu, stavio ga u jaknu od koje se nisam odvajao sve do dolaska kući.


I zbog toga nisam spavao u avionu. Onda sam došao ocu i rekao: ‘Evo ti pare, evo ti i jakna, samo da se mogu konačno naspavati, ispričao je Ivanišević početkom ove godine za TV Ekran. 


Sav nagradni fond koji je tad zarađivao dao je za sestrino liječenje, a Srđana je tijekom karijere bila njegova vjerna navijačica – i 2001. bila je na nezaboravnom dočeku na splitskoj Rivi.