Novi dokazi?

Todorić još dobio na vremenu: O izručenju osnivača Agrokora Hrvatskoj odlučivat će se za 28 dana

Hina

Ilustracija Reuters

Ilustracija Reuters

Todorićevi odvjetnici tražili su, naime, taj rok za pripremu novog ročišta na kojem bi obrana prestavila nove dokaze. Novo ročište bit će održano 15. listopada. Todorić je na londonski sud stigao u društvu nove odvjetnice Cherie Blair, supruge bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira



Osnivač Agrokora Ivica Todorić dobio je još 28 dana za odgodom ročišta na kojem će se odlučivati o njegovom izručenju Hrvatskoj. Todorićevi odvjetnici tražili su, naime, taj rok za pripremu novog ročišta na kojem bi obrana prestavila nove dokaze.


Novo ročište na Visokom sudu u Londonu bit će održano 15. listopada, a na njemu će se odlučivati o još jednom pravu na žalbu osnivača Agrokora Ivice Todorića na odluku o izručenju Hrvatskoj do sredine listopada na zahtjev njegova odvjetnika Jamesa Hinesa, koji tvrdi da ima nove dokaze.


Todorić je prethodno na sud došao u društvu Hinesa i svoje nove odvjetnice Cherie Blair, supruge bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira.




Oni pokušavaju uvjeriti Visoki sud u Londonu, koji mu je krajem srpnja odbio žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj, da promijeni mišljenje, što mu je posljednja prilika da izbjegne izručenje.


Visoki sud je 24. srpnja odbio Todorićevu žalbu na prvostupanjsku presudu od 23. travnja prema kojoj on treba biti izručen Hrvatskoj. Nakon što mu je odbijena žalba,


Todorić je zatražio od suda još jednu priliku da ga se sasluša, što mu je odobreno i ročište je bilo zakazano za 6. rujna.