Ministar branitelja

‘To se reciklira po potrebi’: Medved se oglasio o ustaškom pozdravu “Za dom spremni”

Hina

Snimio Darko Jelinek

Snimio Darko Jelinek



Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u petak je, vezano za rasprave o ustaškom pozdravu »Za dom spremni«, rekao kako je to jedna od tema koja se reciklira s vremena na vrijeme, po potrebi, ističući kako se cijelo društvo treba fokusirati na pozitivne iskorake Vladine politike, odnosno pitanja važna za život hrvatskih građana.


Medved nakon sjednice Vlade novinarima nije odgovorio na pitanje hoće li preporuke Vijeća za suočavanje s prošlošću, vezano uz pozdrav »Za dom spremni«, Vlada pretočiti u zakon, a nije ni pojasnio koje su to točno »posebne prilike» u kojima se taj pozdrav može koristiti.


Da se ta tema »reciklira po potrebi« možemo kaže, vidjeti od samih aktera koji potiču to pitanje u izostanku nekih konstruktivnih konkretnih prijedloga koji su vezani uz kvalitetu života u Hrvatskoj.


»Vidjeli ste kako je Vlada odgovorila i na tom tragu ćemo ostati, a on se temelji na preporuci Vijeća (za suočavanje s prošlošću) i stvari su tu vrlo jasne«, rekao je Medved.Primijetio je i kako je jučerašnja rasprava u Saboru o pozdravu »Za dom spremni» već treći ili četvrti put u ovoj godini da se vraćamo na isto pitanje.

»Ne znam kome je to u cilju i zašto se ta pitanja s vremena na vrijeme otvaraju i potenciraju, umjesto da se fokusiramo na ona važna pitanja koja su od značaja za kvalitetu života, perspektivu i prosperitet RH«, kazao je Medved.


»Više bih se usmjerio na mjere koje je danas Vlada donijela, a koje su izravno vezane uz kvalitetu života u Hrvatskoj. To je ono što je nama važno – snažni iskoraci i reformski procesi koji se provode zahvaljujući ovoj Vladi. To su pitanja koja su važna za život naroda«, odgovorio je upitan za upozorenja predsjednice Republike koja govori da je u Hrvatskoj ozbiljna situacija i da je posrijedi udar na državne institucije.


Medved je odbio komentirati stajališta predsjednice, a po njemu situacija ni po čemu nije dramatična.


»Bitno je ovo što radimo jer to su pitanja od iznimnog značaja za kvalitetu života naroda. Mi smo fokusirani na ono što su bitna pitanja za kvalitetu života naroda«, istaknuo je.