Odaslana poruka premijeru

Skup radnika Croatia Airlinesa: Borit ćemo se za očuvanje CA, očekujemo imenovanje uprave u punom mandatu

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Poručili bi premijeru, kao ključnoj osobi za Croatia Airlinesu kao predstavniku vlasnika, da se prestane igrati sa sudbinama radnika, da prestane igrati igre i igrice oko postavljanja uprave, da prestane se baviti iščitavanjem hotmailova dok jedna cijela industrija, zrakoplovna industrija preko noći nestaje. Želimo da pokaže da Uprava uživa povjerenje Vlade RH, a ako nisu sposobni  pronaći upravu koja bi radila u punom mandatu nisu sposobni niti voditi državu, rekao je Tomislav Rajković



ZAGREB Radnici Croatia Airlinesa borit će se za očuvanje svoje kompanije, a očekuju i da premijer Andrej Plenković ozbiljno shvati situaciju i postavi upravu Croatia Airlinesa u punom mandatu, zaključci su s u četvrtak održanog skupa radnika hrvatskog nacionalnog zračnog prijevoznika.


»Zaključak samog skupa je da se nećemo predati bez borbe, da ćemo se svakako boriti za očuvanje Croatia Airlinesa. Poručili bi premijeru, kao ključnoj osobi za Croatia Airlinesu kao predstavniku vlasnika, da se prestane igrati sa sudbinama radnika, da prestane igrati igre i igrice oko postavljanja uprave, da prestane se baviti iščitavanjem hotmailova dok jedna cijela industrija, zrakoplovna industrija preko noći nestaje. Želimo da pokaže da Uprava uživa povjerenje Vlade RH, a ako nisu sposobni  pronaći upravu koja bi radila u punom mandatu nisu sposobni niti voditi državu«, rekao je nakon skupa u telefonskoj izjavi za Hinu predsjednik Samostalnog hrvatskog sindikata zaposlenika u zrakoplovstvu Tomislav Rajković.


Ističe i kako od Uprave očekuju da proaktivno djeluje u skladu s izazovima, da bude energičnija, da brže reagira na promjene i okolnosti u poslovanju i da brže donosi ključne odluke koje ne trpe čekanje.




Rajković objašnjava kako je skup radnika Croatia Airlinesa organiziran je s ciljem sagledavanje situacije u toj kompaniji, a na skupu je bila i Uprava odnosno menadžment kompanije te radnici iz cijele Hrvatske.


Uprava je na skupu predstavila situaciju, dala pokazatelje o poslovanju koji su, po njihovom mišljenju, u granicama normalnog i nema previše razloga za nekakvu veliku zabrinutost, prenosi Rajković.


Nadzorni odbor Croatia Airlinesa početkom svibnja je ponovno imenovao Jasmina Bajića za direktora te tvrtke na razdoblje najviše šest mjeseci odnosno do provedbe postupka izbora i imenovanja uprave temeljem javnog natječaja.


Na upit o sljedećim koracima sindikata, Rajković ponavlja kako će se boriti za očuvanje Croatia Airlinesa te kako žele da premijer ozbiljno shvati situaciju i postavi upravu u punom mandatu.


»Ako to ne učini, prvi naš sljedeći korak je da, ako on neće k nama, idemo mi k njemu na Markov trg, ispod njegovog prozora da nas ozbiljnije shvati«, rekao je Rajković, dodajući da će nakon toga donositi daljnje odluke o aktivnostima koje će provesti.