Predsjednički kandidat

Škoro uz fotku s Kantride komentirao predsjednicu: “Rijeka je super”

Hina

https://www.facebook.com/MiroslavSkoroofficial

https://www.facebook.com/MiroslavSkoroofficial

Predsjednica je u nedjelju u Splitu izjavila kako je NK Rijeka u vrijeme Jugoslavije bio »rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu«.



Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u reakciji na izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o nogometnom klubu Rijeka objavio je u ponedjeljak na facebooku svoju sliku na stadionu Rijeke uz poruku »Rijeka je super«, dok je za raspravu o »željeznoj zavjesi« rekao – da nije smiješna, bila bi tragična.


Predsjednica je u nedjelju u Splitu izjavila kako je NK Rijeka u vrijeme Jugoslavije bio »rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu«.


»Kao Riječanka odlazila sam na utakmice Rijeke, ali nažalost taj klub u to vrijeme je više bio rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu i oni domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni kasnije su odlazili najviše u Hajduk, nešto malo u Dinamo«, rekla je Grabar-Kitarović u nedjelju nakon premijere filma o bivšem kapetanu Hajduka Ivanu Gudelju.




»Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mojem srcu. Nogomet je za nas koji smo voljeli Hrvatsku bio puno više od nogometa. Nogomet je značio narodno zajedništvo i on je za sve nas koji smo navijali za Hajduk i Dinamo bio ono što je povezivalo sve od juga do sjevera«, istaknula je.


Škoro je u ponedjeljak na facebook stranici objavio svoju fotografiju s utakmice Rijeke uz poruku: »Rijeka je super«.


Također je komentirao i nedavnu izjavu Grabar-Kitarović u Washingtonu, gdje je primila nagradu Fulbright za životno djelo, da je »rođena s krive strane željezne zavjese«, što je izazvalo raspravu u hrvatskoj javnosti o njezinom interpretiranju povijesnih činjenica.


Škoro je napisao: »Da nije smiješna, bila bi tragična rasprava o tome je li bivša država bila iza željezne zavjese ili nije. Ne znam tko je smješniji ili tragičniji – osoba koja, u nedostatku bilo kakvog suvislog programa, prodaje jeftine štoseve ili oni koji se pecaju na tu udicu«.


»U vremenu kad nas po svim pokazateljima prestižu Bugarska i Rumunjska, kad stotine tisuća naših ljudi, u najboljim godinama, odlaze graditi neke druge države, kad se ne zna hoćemo li za koju godinu imati za mirovine, kad su građani izgubili povjerenje u državne institucije, naši »veleumnici« i najveća »veleumnica« među njima bave se Titom, Staljinom i pokretom nesvrstanih. Ovome može na kraj stati samo probuđeni i osviješteni narod. SAD IL’ NIKADA«, poručio je Škoro na facebooku.