Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
Ispis članka: Sin HDZ-ovca ispisao se iz stranke nakon odvratne božićne čestitke Srbima. Privela ga policija - Novi List

NoviList.hr

Sin HDZ-ovca ispisao se iz stranke nakon odvratne božićne čestitke Srbima. Privela ga policija

Ivan Đakić

8. siječanj 2019 13:16

Napisao: Portal Novilist.hr

Svim 'prijateljima' Srbićima sretan Božić, napisao je 22-godišnjak uz fotografiju ustaše koji drži odrubljenu glavu četnika

Foto Facebook

ZAGREB Sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, Ivan Đakić, priveden je na ispitivanje u policiju zbog govora mržnje iskazanog na Facebooku, doznaje RTL.

Podsjetimo, Ivan Đakić je u ponedjeljak na svojem Facebook profilu objavio šokantnu fotografiju ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu četnika.

- Svim 'prijateljima' Srbićima sretan Božić, napisao je 22-godišnjak uz fotografiju.

Tu je objavu Ivan Đakić vrlo brzo obrisao te se ispričao "svima koje je uvrijedio”.

- Objavu sam slučajno podijelio te je obrisao nakon minute. Nisam nacionalist i ispričavam se. Želim im sretan Božić. Stvarno mi nije bila namjera nikoga uvrijediti.

Imam puno prijatelja Srba, čak i poslovnih partnera s kojima sam u super odnosu, rekao je Đakić za 24 sata.

Saborski zastupnik HDZ-a i čelnik Hvidre Josip Đakić u utorak je najoštrije osudio objavu svoga sina Ivana Đakića na privatnome Facebook profilu te se ispričao i izrazio žaljenje zbog “sramotne i uvredljive objave slike i teksta”, a njegov sin ujutro se ispisao iz HDZ-a što otac smatra priznanjem velike pogreške te shvaćanjem težine nemilog čina.

“U povodu sramotne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Facebook profilu člana HDZ-a i moga sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo djelovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina te se ispričavam i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čovjeka, koji nije odgojen da bi mrzio ili da bi širio govor mržnje”, stoji u reakciji Josipa Đakića na sinov postupak, a poslanoj Hini.