Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. siječnja 2020.
Ispis članka: SVI ZA MILU Sutra u Rijeku stiže tim koji će napraviti test da bi predvidjeli učinak terapije, stručnjaci optimistični - Novi List

NoviList.hr

SVI ZA MILU Sutra u Rijeku stiže tim koji će napraviti test da bi predvidjeli učinak terapije, stručnjaci optimistični

Vjeruju u pozitivan ishod

31. ožujak 2019 20:32

Napisao: P. N.

"Apsolutno vjerujem u pozitivan ishod jer Mila je u poziciji da imamo još najmanje tri linije obrane kako bi učinak terapije bio jako uspješan", poručio je Dragan Primorac

Foto: screenshot, obiteljski album Mile Rončević

Akcija za pomoć Mili Rončević iz Rijeke koja mora u SAD na eksperimentalni postupak kojim će se pokušati izliječiti njena leukemija, širi se dalje. U međuvremenu liječnici kažu kako vjeruju u pozitivan ishod, piše N1.

Ugledni hrvatski znanstvenici - optimistični su. Dragan Primorac u kontaktu je s profesororom Richardom Aplencom koji je jedan od vodećih autoriteta u svijetu za liječenje akutne mijeloične leukemije.

"Apsolutno vjerujem u pozitivan ishod jer Mila je u poziciji da imamo još najmanje tri linije obrane kako bi učinak terapije bio jako uspješan", poručio je Primorac.

Sutra će u Rijeku doći tim iz specijalne bolnice Sv. Katarina kako bi napravili test i predvidjeli učinak terapije. I znanstvenik Ivan Đikić koji je također u kontaktu s obitelji, kaže da su šanse za Milin oporavak najveće u Americi, no upozorava: "Početak terapije odgovara i uspješnosti i što se prije krene to je bolje. Ali oni će kroz tu godinu dana napraviti sve na indiviudalnom nivou da mala Mila dobije najbolji tretman".

Milina obitelj je spremna - iako će tek sutra doznati koliko je novca skupljeno, sigurni su da je liječenje osigurano.

"Danas još puno toga treba srediti i sutra, prvi let je u utorak ujutro, ako se sve uspije završiti", rekao je Milin djed Vladimir Rončević, piše N1.

Stanje sredstava skupljenih za pomoć Mili, kao i uputstva kako možete sami pomoći pogledajte na stranici www.lifeformila.com