Reakcija Nevena Zelića

Predstojnik Oreškovićevog Ureda: Na eventualna pitanja DORH-a rado ću odgovoriti

Hina

Predstojnik Ureda bivšeg premijera Tihomira Oreškovića Neven Zelić rekao je da nema saznanja da su se, u vrijeme dok je bio na čelu ureda bivšeg premijera, događale nepravilnosti vezane za aferu »Dnevnice«



ZAGREB Predstojnik Ureda bivšeg premijera Tihomira Oreškovića Neven Zelić rekao je da nema saznanja da su se, u vrijeme dok je bio na čelu ureda bivšeg premijera, događale nepravilnosti vezane za aferu »Dnevnice« i naglasio da će na eventualna pitanja DORH-a rado odgovoriti.


Komentirao je kako je neugodno iznenađen informacijom da je nepravilnosti bilo i nakon Milanovićeve vlade, no i da zbog istrage ne može govoriti o detaljima. Konstatirao je kako mu tijekom mandata Tihomira Oreškovića ništa nije bilo sumnjivo.


Pozdravio je Plenkovićevu odluku i odluku DORH-a da istraže što se događalo.




»Ne mogu komentirati detalje, ali pozdravljam odluku premijera Plenkovića i odluku DORH-a da istraže i utvrde što se događalo i je li bilo nepravilnosti«, kazao je.


Upitan koliko je ljudi imalo doticaj s isplatom dnevnica rekao je da je to pitanje za Ured za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade (UZOP). »Tamo je blagajna i tamo su isplaćivana sredstva za dnevnice, morat ćete pitati njih.


Službena putovanja, koja smo smatrali neophodnim i za koja je bila dostavljena potrebna dokumentacija, smo odobrili i potpisali”, kazao je.Pozdravio je odluku premijera da se akontacije za dnevnice ubuduće isplaćuju na račun rekavši da svaku mogućnost da se izbjegne nekakav rizik i zlouporaba treba pozdraviti i da takvu odluku podržava.