Branko Bačić

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a: Utvrdi li se da je odavanje policijskih informacija istina, Brkić neće dobro proći

P. N.

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

"Uteg je stranci, zlouporaba ili loš, krivi rad bilo kojeg njenog dužnosnika. Ako bi se utvrdilo da su to istine, to u svakom slučaju mijenja njegovu situaciju."



Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić prvi je visoki dužnosnik HDZ-a koji je otvoreno rekao da će potpredsjednik Sabora Milijan Brkić u stranci izvući deblji kraj ukoliko se pokažu točnima navodi koji ga terete za dojavljivanje informacija iz policijske istrage.


– Uteg je stranci, zlouporaba ili loš, krivi rad bilo kojeg njenog dužnosnika. Ako bi se utvrdilo da su to istine, to u svakom slučaju mijenja njegovu situaciju. Kad bi se pokazale točnima ove optužbe koje se javljaju u medijima, to u značajnoj mjeri mijenja njegovu poziciju”, rekao je Bačić, govoreći o Brkićevoj poziciji u stranci.


Bačić je objasnio i svoj stav protiv osnivanja istražnog povjerenstva za aferu SMS, koje je tražila oporba.




– Ja nisam rekao da sam protiv istražnog povjerenstva koje će progovoriti i pokušati istražiti okolnosti oko curenja infromacija i zlouporabe tajnih službi. Rekao sam da nije moguće osigurati istražno povjerenstvo za neki postupak oko kojeg se vodi sudski postupak. Mi nemamo problema s istražnim povjerenstvom, ali taj uradak iz oporbe još nije došao do nas. Ako je on temeljen na medijskim napisima, insinuacijama, pretpostavkama, onda mi očekujemo da obuhvati malo šire informacije, rekao je Bačić.


Ne znači da je nužno potrebno, dodao je, u Saboru provoditi istrage, a smatra da je to prvenstveno posao institucja hrvatske države. – Povjerenstva dosad nisu postigla nikakve uspjehe, osim promocije pojedinih političara, zaključio je Bačić.

Nije se želio izjasniti vjeruje li u ovom slučaju Milijanu Brkiću. Nevažno je, rekao je, što on misli, kome vjeruje ili ne vjeruje.