Briga o zdravlju

Predsjednica u tajnosti bila na pregledu: ‘Nažalost, imam genetske predispozicije za karcinom’

P. N.

Reuters

Reuters



Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović sredinom siječnja u tajnosti je više puta bila na infuziji u KBC-u Sestre milosrdnice, a u petak je bila i na pregledu u privatnoj klinici Radiochirurgia Zagreb u Sv. Nedelji, objavio je danas Večernji list.


Listu je to potvrđeno i u Uredu predsjednice, a glasnogovornica Ivana Crnić odgovorila je kako je predsjednica na infuziji u toj bolnici bila dvaput “isključivo kako bi pod virozom mogla obavljati svoj posao, ali i otići u državni posjet Turskoj koji je bio 16. siječnja”.


“Nažalost, imam neke genetske predispozicije. Od četvero mojih baka i djedova, troje je umrlo od karcinoma, tako da ja svake godine radim magnetsku rezonanciju dojki i unutarnjih organa”, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objašnjavajući zašto je bila na pregledu u privatnoj klinici Radiochirurgia Zagreb u Sv. Nedelji. Ta je Klinika specijalizirana za dijagnostiku i liječenje karcinoma radioterapijom i radiokirurgijom. Objasnila je da redovito ide na godišnje preventivne preglede kao što to zastupa u javnosti.




Predsjednica je sredinom siječnja u više navrata bila i na infuziji u KBC-u Sestara milosrdnica. ”Je, sve je u redu, imala sam virozu poslije Nove godine i išla sam na infuziju u Vinogradsku bolnicu jer sam morala ići u Tursku u državni posjet”, rekla je Predsjednica, javlja Dnevnik.hr.