Nevrijeme

Potpuni kolaps u Dubrovniku: U samo tri sata palo čak 259 litara kiše po četvornom metru

Hina



Olujno nevrijeme praćeno jakom grmljavinom i obilnom kišom pogodilo je Dubrovnik u noći s ponedjeljka na utorak, a prema podatcima DHMZ-a u svega tri sata palo je 259 litara kiše po metru četvornom, što je prouzročilo prodor vode u objekte i stambene prostore te dio prometnica na dubrovačkom području.


Županijski centar 112 Dubrovnik zaprimio je više dojava građana o prodorima vode u objekte i stambene prostore te o odronima na prometnicama, a Javna vatrogasna postrojba Dubrovački vatrogasci od 4 do 7 sati imala je 30 intervencija ispumpavanja.


HAK je jutros izvijestio da je zbog vode na kolniku zatvoren dio državne ceste DC420 Sustjepan – luka Gruž na predjelu Kantafiga, a obilazak je preko autobusnog kolodvora. U Župi dubrovačkoj su odroni i poplavljeni dijelovi na državnoj cesti D-8.




Vodovod Dubrovnik izvijestio je kako je na izvorištima Ombla, Zavrelje 1 i Račevica zabilježena povišena mutnoća vode. Tijekom dana u vodovodoopskrbnim mrežama Dubrovnika te dijela Župe dubrovačke očekuje se mutnoća iznad dopuštenih vrijednosti. Takva voda ne preporuča se za piće.