Prosvjed 'Ugasi motor'

Policija prionula kažnjavanju vozača koji su blokirali promet zbog previsokih cijena goriva

P. N.

Prosvjed na kružnom toku Škurinje / Foto Nel Pavletic/PIXSELL

Prosvjed na kružnom toku Škurinje / Foto Nel Pavletic/PIXSELL

Policajci su tako ispisivali kazne vozačima koji su blokirali promet, a njihove kolege su revno snimale prosvjednike kojima će kazne poslati naknadno. Kazne za blokadu prometa nisu male



Hrvatska policija danas je prilično revno prionula kažnjavanju ogorčenih vozača koji su blokirali promet zbog previsokih cijena goriva, piše portal Index.


Podsjetimo, promet je danas u organizaciji Inicijative Ugasi motor, koja traži intervenciju vlade kako bi se snizile cijene goriva, blokiran diljem Hrvatske. Najuspješniji je bio u Zagrebu gdje je promet zaustavljen na desetak lokacija.


Na terenu je bila i policija i to ne samo prometna nego i interventna, koja se obično angažira u puno dramatičnijim situacijama, a naročito ako se uzme u obzir da nije bilo nikakve naznake da će netko od prosvjednika postati nasilan, piše Index.




Policajci su tako ispisivali kazne vozačima koji su blokirali promet, a njihove kolege su revno snimale prosvjednike kojima će kazne poslati naknadno. Kazne za blokadu prometa nisu male. Naime, kazna za zaustavljanje na prometnici iznosi 300 kuna, a ako se zaustavi i drugi trak i ne osigura prolaz drugima, kazne idu od 1500 do 5000 kuna.


Borba za niže cijene goriva tako bi mogla skupo koštati one koji su danas skupili malo građanske hrabrosti i na sat vremena blokirali promet kako bi upozorili na činjenicu da bi vlada jednim potezom mogla lako sniziti cijene preskupog goriva – dovoljno bi bilo sniziti trošarine. Naime, država preko trošarina i ostalih nameta uzima lavovski dio od cijene litre benzina, piše Index.


Foto Nel Pavletic/PIXSELL


Foto Nel Pavletic/PIXSELL



Foto Nel Pavletic/PIXSELL


Foto Nel Pavletic/PIXSELL