Tko će Bandiću nositi kolače?

Plenković o izjavi Grabar-Kitarović: Vjerujem da se predsjednica šalila

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Premijer vjeruje da se predsjednica Republike šalila kada je rekla kako će, bude li osuđen, zagrebačkom gradonačelniku i višestrukom Uskokovom optuženiku Milanu Bandiću u zatvor nositi kolače



ZAGREB Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako vjeruje da se predsjednica Republike šalila kada je rekla kako će, bude li osuđen, zagrebačkom gradonačelniku i višestrukom Uskokovom optuženiku Milanu Bandiću u zatvor nositi kolače.


»Vjerujem da je to bilo u šali«, rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća upitan za komentar izjave Grabar-Kitarović u intervjuu Media Servisu.


Grabar-Kitarović je, naime, u ranije danas odgovorila na kritike zbog pjevanja na rođendanu zagrebačkog gradonačelnika i višestrukog Uskokovog optuženika Bandića ustvrdivši kako je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja, a poručila je i da će mu, bude li osuđen, u zatvor nositi kolače.




Upitan koliki će broj potpisa sutra Grabar-Kitarović predati Državnom izbornom povjerenstvu, Plenković je rekao da se još večeras prikupljaju zadnji potpisi koji stižu iz različitih djelova zemlje istaknuvši kako će se sutra »vidjeti velik broj potpisa potpore predsjednici«.


HDZ podržao kompromis koji omogućuje prekid štrajka


Izvijestio je i da su na Predsjedništvu i Nacionalnom vijeću predstavili današnji kvalitetan kompromis između Vlade i sindikata u prosvjeti. »HDZ je u cijelosti podržao ovaj kompromis koji omogućuje prekid štrajka. Vodili smo računa o interesima djece, roditelja i normalnog funkcioniranja sustava obrazovanja. Isto tako i o financijskoj održivosti cijeloga aranžmana«, poručio je.


Također, dogovorili su da će sutra, zajedno s Grabar-Kitarović biti na predaji potpisa Državnom izbornom povjerenstvu u Hrvatskom saboru.


Najavio je i da će se tijekom ovog mjeseca održati tematska sjednica Vlade u Krapini posvećena Krapinsko-zagorskoj županiji, a u ponedjeljak će se u Vukovaru održati 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.


Sutra putuje u London


Premijer je najavio i da će 16. prosinca u Koprivnici biti održan sedmi sastanak Vlade i župana posvećen konačnoj integraciji Ureda državne uprave s županijama i sl.


Uoči hrvatskog predsjedanja EU, u četvrtak će se u Zagrebu sastati kompletno Predsjedništvo Europskog parlamenta kojem će se predstaviti sve teme vezane uz hrvatsko predsjedanje i rad nove Europske komisije.


Plenković je izvijestio i da će sutra biti u Londonu na obilježavanju 70. obljetnice NATO-a.