Bez prijepora

Plenković dobio jednoglasnu podršku za Marakeški sporazum

Zlatko Crnčec

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

Marakeški sporazum uskoro će biti službeno predstavljen Vladi, a nakon toga će biti proslijeđen Saboru. Parlament o njemu neće glasovati



ZAGREB Vladajuća je koalicija u utorak popodne u zgradi Vlade održala redovni sastanak uoči nove saborske sjednice na kojem je premijer Andrej Plenković koalicijske partnere među ostalim upoznao sa situacijom vezano za Marakeški sporazum. Kako se može neslužbeno doznati, na sastanku nije bilo nikakvih prijepora oko tog dokumenta koji je prošli tjedan snažno zategnuo odnose između Vlade i predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović.


Premijer je obavijestio prisutne da će Marakeški sporazum uskoro biti službeno predstavljen Vladi, a nakon toga će biti proslijeđen Saboru. Parlament o njemu neće glasovati, a još uvijek se ne zna hoće li se o njemu raspravljati samo na nadležnim saborskim odborima ili će biti i na dnevnom redu plenarne sjednice.


Na sastanku bilo je riječi i o poreznoj reformi, te rebalansu ovogodišnjeg i prijedlogu proračuna za 2019. godinu. Na prijedlog Branka Hrga dogovoreno je da u sljedećim danima ministar financija Zdravko Marić upoznati koalicijske partnere s najvažnijim naglascima iz ova dva dokumenta.




Sabor u srijedu započinje novu sjednicu aktualnim prijepodnevom, a ona će potrajati sve do 15. prosinca kada završava jesensko saborsko zasjedanje.