'isfabricirana tema'

Plenković: Tema o Kuščeviću je bacanje papra i soli HDZ-u

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

»Tema, je li netko član ovog ili onog odbora, ako je saborski zastupnik po mom je sudu opet jedna od onih isfabriciranih tema od manje-više istih aktera ne bi li se HDZ-u u kontekstu predsjedničkih i parlamentarnih izbora malo bacalo papra i soli«, ocijenio je premijer Plenković u intervjuu RTL-u. Ustvrdio je i kako je to pitanje stvar saborskog kluba HDZ-a te da to nije pitanje kojim se on bavi



ZAGREB Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak kako je pitanje članstva Lovre Kuščevića u saborskom Odboru za zakonodavstvo isfabricirana tema kojom se HDZ-u u kontekstu izbora »baca papra i soli«, a poručio je i kako je to pitanje u nadležnosti HDZ-ovog saborskog kluba.


»Tema, je li netko član ovog ili onog odbora, ako je saborski zastupnik po mom je sudu opet jedna od onih isfabriciranih tema od manje-više istih aktera ne bi li se HDZ-u u kontekstu predsjedničkih i parlamentarnih izbora malo bacalo papra i soli«, ocijenio je premijer Plenković u intervjuu RTL-u. Ustvrdio je i kako je to pitanje stvar saborskog kluba HDZ-a te da to nije pitanje kojim se on bavi.


Zbog nedostatka kvoruma Hrvatski sabor prošlog petka nije odlučio hoće li bivši ministar uprave HDZ-ov Lovro Kuščević, koji se vratio u zastupničke klupe, a na zahtjev DORH-a ukinut mu je imunitet, biti član Odbora za zakonodavstvo.


Koalicija je jako dobro




Plenković je, na pitanje postoje li li problemi unutar vladajuće koalicije, uzvratio kako je »koalicija jako dobro« i »vlada harmonija«.


Upitan vidi li elemente kaznenog djela u izjavama čelnika SDSS-a Milorada Pupovca koje propituje i Državno odvjetništvu, odgovorio je kako je apsolutno za slobodu govora. »Svi moramo razumjeti da ograničavati nekome slobodu govora nije verzija Hrvatske i društva kakvog ga ja vidim 2019.«, poručio je premijer Plenković.


Grabar-Kitarović će svoju kandidaturu objaviti kada se vrati iz SAD-a


Osvrnuo se i na predstojeće predsjedničke izbore za koje HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović još nije objavila službenu kandidaturu.


Ustvrdio je kako aktualna predsjednica djeluje »optimistična, entuzijastična i puna energije« te da će svoju kandidaturu objaviti kada se vrati s putovanja iz SAD-a.


Potvrdio je da je objava kandidature dio njihovih stalnih konzultacija te poručio da će ostalo prepustiti njoj.


Na opetovano pitanje bi li njezin eventualan poraz na izborima značio ujedno i njegov poraz uzvratio je tek kako će Kolinda Grabar Kitarović pobijediti.