Premijer oporvrgava insinuacije

Plenković: SMS afera nije unutarstranački obračun, nema govora da Vlada ili ja osobno koristim institucije za obračune

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

»Bilo bi dobro da, unatoč toj poplavi insinuacija da je to neki orkestrirani unutarstranački obračun, zlorabljenje policije, obavještajne agencije i slično – to jednostavno ne stoji. To nije način na koji ja radim, nije način na koji radi ova Vlada. Niti će raditi, niti bi bilo kad u hrvatskoj budućnosti to bilo dobro i korisno«, rekao je Plenković



ZAGREB Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković negirao je u četvrtak da se u SMS aferi radi o unutarstranačkom obračunu istaknuvši kako nema niti riječi o tome da Vlada ili on osobno koristi državne institucije za bilo kakve obračune.


»Nema niti riječi o tome da bi Vlada, ja osobno ili bilo tko drugi u Vladi koristio državne institucije za bilo kakve obračune – međustranačke, unustarstranačke, političke ili kakve god želite. U Hrvatskoj institucije, u ovom konkretnom slučaju one koje su se bavile ovom temom, dolaze do svojih saznanja, sukladno zakonu poduzimaju mjere i nakon toga eventualno kreću u daljnje postupke«, rekao je Plenković novinarima nakon konferencije »Ususret 2030. godini i izazovi Europskog stupa socijalnih prava« upitan služi li »SMS« afera za unutarstranačke obračune u HDZ-u


Dodao je da su to stvari koje se odvijaju potpuno neovisno od politike i izvršne vlasti.




»Bilo bi dobro da, unatoč toj poplavi insinuacija da je to neki orkestrirani unutarstranački obračun, zlorabljenje policije, obavještajne agencije i slično – to jednostavno ne stoji. To nije način na koji ja radim, nije način na koji radi ova Vlada. Niti će raditi, niti bi bilo kad u hrvatskoj budućnosti to bilo dobro i korisno«, rekao je Plenković.


Na novinarsku tvrdnju kako »sve strelice idu u smjeru zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića«, rekao je kako su njih dvojica razgovarali skoro sat vremena.


»Ono što će se kasnije odvijati u istrazi ja ne mogu špekulirati niti komentirati. U ovom trenutku nemam baš nikakvih komentara na istrage koje traju«, rekao je.


Smatra kako je jako dobro načelo da svatko odgovara za svoje postupke – gospodin Brkić je gospodin Brkić, a gospodin Blaž Curić je gospodin Blaž Curić.