Slučaj borbenih zrakoplova

Plenković: “Ako stvari ostanu ovakve, vrlo vjerojatno ćemo poništiti odluku o nabavi F-16”

P. N.

Reuters

Reuters

"S obzirom na to da smo odabrali jedno, a da bismo eventualno mogli u konačnoj verziji dobiti nešto drugo, nemamo nikakvih dilema da Vlada treba tu odluku u tom trenutku poništiti, a nakon toga ćemo vidjeti što dalje", rekao je Plenković 



Do zadnjih nekoliko tjedana nismo imali saznanja da će SAD imati primjedbe na isporuku borbenih zrakoplova na kojima je Izrael izvršio tehničku nadogradnju”, kaže premijer Plenković.


Premijer Vlade Andrej Plenković u razgovoru za HRT kazao je da se trenutačno čeka očitovanje Izraela u vezi F-16 Barak.


“Do zadnjih nekoliko tjedana nismo imali saznanja da će SAD imati primjedbe na isporuku tih borbenih zrakoplova na kojima je Izrael izvršio tehničku nadogradnju. Kada se dobije to očitovanje, kada još jednom provjerimo stvari s SAD-om, ako stvari ostanu ovakve kakve su danas, visoki je stupanj vjerojatnosti da će Vlada poništiti tu odluku o odabiru”, kazao je premijer.




“S obzirom na to da smo odabrali jedno, a da bismo eventualno mogli u konačnoj verziji dobiti nešto drugo, nemamo nikakvih dilema da Vlada treba tu odluku u tom trenutku poništiti, a nakon toga ćemo vidjeti što dalje”, rekao je Plenković za HRT.