Kritike iz SDP-a BiH

Picula: Napadi kritičara zapravo su usmjereni na europske rezolucije i presude Ustavnog suda BiH

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

»Čini mi se da kritičari ionako više ciljaju na rezolucije Europskog parlamenta, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU/BIH kao i na odluku Ustavnog suda BiH nego na mene«, ocijenio je eurozastupnik Picula



MOSTAR SDP-ov eurozastupnik Tonino Picula ocijenio je u utorak kako su napadi SPD-a BiH više usmjereni na europske rezolucije i presude Ustavnoga suda BiH nego na njega i njegove istupe zbog kojih ga je ta bosanskohercegovačka stranka optužila da podupire HDZ BiH oko izmjena Izbornoga zakona.


U izjavi za portal Dnevnik.ba iz Mostara Picula je rekao kako se ne želi uključivati u predizbornu kampanju u BiH čak i kada se radi o, kako je naveo, »tendencioznim političkim krivotvorinama«.


»Čini mi se da kritičari ionako više ciljaju na rezolucije Europskog parlamenta, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU/BIH kao i na odluku Ustavnog suda BiH nego na mene«, ocijenio je eurozastupnik Picula. Pritom je pojasnio kako ovi dokumenti europskih institucija i Ustavnog suda BiH predstavljaju »čvrste činjenice o lošem stanju u BiH, koje plitkim osporavanjima samo dobivaju na težini«.




Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine zatražila je od kolega iz SDP-a Hrvatske da se ograde od stajališta njihova eurozastupnika Tonina Picule koji se tijekom prošlotjedna rasprave pred vanjskopolitičkim odborom Europskog parlamenta založio za izbornu reformu u BiH koja bi uvažila i mogućnost da Hrvati, kao najmalobrojniji narod, izaberu svoje legitimne predstavnike u vlasti bez da im ih nameću drugi narodi.


SDP BiH je naveo kako Picula time iznosi »rasističke i uvredljive» stavove o Bosni i Hercegovini, te da zastupa stajališta dužnosnika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH.