Presuda

Pernar pozvao predsjednicu: “Amnestija za Huanita, on nije kriminalac”

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Ako su mogli biti pomilovani kojekakvi kriminalci, onda može biti i čovjek koji nikome ništa nije skrivio i čija je jedina želja bila ostati živ, smatra Pernar



ZAGREB Zastupnik Živog zida Ivan Pernar pozvao je predsjednicu Republike da amnestira Huanita (Luksetića) kojem je drugostupanjski sud potvrdio presudu na dvije godine zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje.


»Huanito nije kriminalac, on je čovjek je koji se liječio uljem indijske konoplje i to ulje mu je pomagalo«, rekao je Pernar tvrdeći da spomenuti nije indijsku konoplju uzgajao jer se bavio »dilanjem«, radilo se isključivo o zdravstvenim razlozima.


»Ovakve presude su trajna mrlja za hrvatsko pravosuđe, ruše povjerenje građana u institucije, tim više jer su mnogi koji su imali ozbiljne količine droge, koja im nije služila za liječenje, dobivali uvjetne kazne, dobrotovoni rad, nisu odlazili u zatvor«, ustvrdio je zastupnik.




Prenio je bojazan svoje stranke da hrvatska Vlada »vrši prohibiciju« nad ljekovitom biljkom, ne iz interesa za zdravlje naroda, nego da bi zaštitila financijske interese farmaceutskih korporacija.


Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović je pozvao da amnestira Huanita.


»Jer, ako su mogli biti pomilovani kojekakvi kriminalci, onda može biti i čovjek koji nikome ništa nije skrivio i čija je jedina želja bila ostati živ, odnosno živjeti, koliko je to moguće, sa teškom bolesti koju ima«, izjavio je Pernar.