Saborski zastupnik

Pernar pozvao Vladu da ne čeka da se u 3. maju ponovi Uljanik

Hina



Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar pozvao je u četvrtak Vladu da ne čeka s rješavanjem problema u brodogradilištu 3. maj i ne reagiraju tek kada se tamo prestanu isplaćivati plaće, već da odmah napravi plan za to brodogradilište kako bi se izbjegla situacija kakva je danas u Uljaniku.


»Iako se čini da se problem neisplate plaća u Uljaniku pojavio jučer, istina je da je problem s neisplatom plaća počeo već onog trena kada se kooperanti nisu počeli isplaćivati. Već od 9. mjeseca novi kooperanti nisu primili plaće. Ovo je sada isti modus operandi. U brodogradilištu 3. maj se također počelo kasniti s isplatama kooperanata«, rekao je Pernar nakon stanke koju je po toj temi zatražio u Saboru.


Krizu, kaže, vidi u tome da je protekle četiri godine brodogradilište primalo subvencije države, što je bio prijelazni rok.»U tom prijelaznom roku je brodogradilište 3. maj moglo funkcionirati i podmirivati svoje obveze. No, od početka ove godine brodogradilište nema potporu države, a bez te državne potpore brodogradilište neće moći funkcionirati i naći će se u situaciji kao i Uljanik, da će kašnjenja prema kooperantima biti sve veća, pa će i plaće zaposlenicima u jednom trenutku početi kasniti«, upozorio je Pernar.