Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 1
Sutra: 14° 14° 1
22. listopada 2019.
Ispis članka: Pahor početkom idućeg tjedna u Bruxellesu, razgovarat će i o arbitraži - Novi List

NoviList.hr

Pahor početkom idućeg tjedna u Bruxellesu, razgovarat će i o arbitraži

Granični problem

3. siječanj 2018 19:13

Napisao: HINA

Pahor bi se u ponedjeljak trebao sastati s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom, a u utorak s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom

Reuters

LJUBLJANA Slovenski predsjednik Borut Pahor posjetit će početkom idućeg tjedna Bruxelles, što je njegov prvi službeni posjet inozemstvu na početku njegova drugog mandata, te se tom prigodom sastati s čelnicima EU-a i NATO saveza, potvrdio je u srijedu Ured slovenskog predsjednika.

Pahor bi se u ponedjeljak trebao sastati s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom, a u utorak s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Posjet Bruxellesu odlična je prilika za nastavak dijaloga o aktualnim međunarodnim, europskim i regionalnim pitanjima na najvišoj političkoj razini, naveo je ured slovenskog predsjendika najavljujući posjet.

Kako prenose slovenski mediji, Pahor će sa sugovornicima raspravljati o ulozi Slovenije u Europskoj uniji i NATO savezu, te budućnosti obiju organizacija, zatim o ulozi Slovenije u jugoistočnoj Europi i odnosima s Hrvatskom vezano za provedbu arbitražne odluke.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je u srijedu za agenciju STA kako očekuje da će se Europska komisija jače angažirati da uvjeri Hrvatsku da arbitražnu odluku treba provesti.

Komisija ima instrumente da državu članicu primora na postupanje u skladu s međunarodnim pravom, kazao je šef slovenske diplomacije te pozvao Komisiju da »što prije donese određene mjere protiv Hrvatske«, prenijela je slovenska agencija.