Prognoza vremema

PROGNOZA ZA RIJEKU I HRVATSKU Najavljuju nam sunčano vrijeme, ali najbolje će biti da sami ocijenite

P. N.

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

- Ujutro mjestimice magla. Sredinom dana će zapuhati umjeren jugozapadnjak, u gorju i s jakim udarima, a na Jadranu će puhati umjereno jugo. Vjetar navečer u jačanju. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 14 i 18 stupnjeva Celzijusovih, stoji u prognozi Hidro-meteorološkog zavoda.



Meteorolozi za današnji dan Rijeci prognoziraju lijepo, sunčano vrijeme, s temperaturom koje će se penjati do 13 stupnjeva Celzijevih. Prognostički servis AccuWeather za jutro najavljuje maksimalnu temperaturu od devet stupnjeva Celzijevih, a noćas bi, nakon dnevnog skoka o četiri stupnja, ona ponovo trebala pasti na jutrošnju razinu – devet stupnjeva.


Državni Hidro-meteorološki zavod, pak, za cijelu Hrvatsku prognozira sunčano vrijeme, u zapadnim predjelima povremeno uz umjerenu naoblaku.


– Ujutro mjestimice magla. Sredinom dana će zapuhati umjeren jugozapadnjak, u gorju i s jakim udarima, a na Jadranu će puhati umjereno jugo. Vjetar navečer u jačanju. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 14 i 18 stupnjeva Celzijusovih, stoji u prognozi Hidro-meteorološkog zavoda.




Dakako, u pitanju su samo prognoze te valja poviriti kroz prozor i ocijeniti: hoće li prognostičari (i) danas podbaciti.