Zaprimljena prijava

PRIJETNJE POD POVEĆALOM Božinović: ‘Policija razmatra prijavu novinara protiv ministra Medveda’

Hina

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Božinović je rekao i kako će obitelj djevojčice Madine Hussiny, poginule u studenom prošle godine na hrvatsko-srpskoj granici, koja je sada u zatvorskim uvjetima smještena u Tranzitnom centru u Tovarniku biti vrlo brzo, a možda već i danas, premještena u prihvatni centar otvorenog tipa



Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je u ponedjeljak da je policija zaprimila i razmatra prijavu novinara portala Indeks Vojislava Mazzocca zbog prijetnji koje mu je uputio ministar branitelja Tomo Medved, koji je pak te prijetnje negirao.


»Ono što ja znam, policija je dobila prijavu i u ovom trenutku razmatra njezin sadržaj. Ne mogu govoriti o konkretnom slučaju zato što policija tek razmatra sadržaj i utvrdit će okolnosti o čemu se tu zapravo radi«, izjavio je Božinović koji je u Policijskoj akademiji sudjelovao na primopredaji vozila nabavljenih iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.


Božinović je rekao i kako će obitelj djevojčice Madine Hussiny, poginule u studenom prošle godine na hrvatsko-srpskoj granici, koja je sada u zatvorskim uvjetima smještena u Tranzitnom centru u Tovarniku biti vrlo brzo, a možda već i danas, premještena u prihvatni centar otvorenog tipa.




»To će biti veoma brzo i ostajem kod te izjave. Mislim da je to moguće i tijekom današnjeg dana«, kazao je i dodao da kako je Upravni sud utvrdio da je policija u tim slučaju postupala u skladu sa zakonom, ali su stručne službe Ministarstva i Ravnateljstva policije iz humanitarnih razloga donijele odluku da se svi članovi obitelji puste i da budu u prihvatnom centru.


Na upit ima li novosti u policijskoj istrazi oko vode u Slavonskom Brodu, Božinović je odgovorio kako tu istragu vodi Državno odvjetništvo u koordinaciji s policijom.


»Koliko je meni poznato policija je sastavila izvješće koje je dostavila Županijskom državnom odvjetništvu i postoje neke varijante. Ja ne znam, niti mogu niti smijem znati, kuda idu kriminalistička istraživanja, ali ono što znam i ono što mogu reći kad su u pitanju sve institucije, a to potvrđuje i rad policijskih službi, voda u Slavonskom Brodu je ispravna za piće i tu nema nikakvih dvojbi niti treba biti zabrinutosti«, kazao je.