Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Ispis članka: PADAJU TEMPERATURE Završava razdoblje nadprosječno toplog vremena, bit će i snijega - Novi List

NoviList.hr

PADAJU TEMPERATURE Završava razdoblje nadprosječno toplog vremena, bit će i snijega

Konačno zahlađenje

8. siječanj 2018 07:23

Napisao: P. N.

Foto S. Drechsler

Nakon perioda iznadprosječno toplog vremena za ovaj period godine, idućih dana temperature će ipak krenuti prema primjerenijima za zimu. Do kraja tjedna, u Rijeci će maksimalne dnevne temperature doći do 6 stupnjeva Celzijusa, dok će u Gorskom kotaru ići i u minuse.

DHMZ danas još za riječko područje predviđa suho i toplo vrijeme, čak 15 stupnjeva Celzijusa. Sutra počinje postupni pad temperature, kao i obilnije oborine. Kiša bi trebala padati sve do subote, dok će vikend biti suh, sunčan i uglavnom hladan. U Gorskom kotaru, pak, oborine počinju već danas, a od srijede bi se kiša trebala pretvoriti u snijeg.

Za područje Rijeke danas je na snazi žuti meteoalarm, koji upozorava na jako jugo. Izdano je i upozorenje za pomorce, jer se predviđaju olujne brzine vjetra s visokim valovima. 

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u unutrašnjosti. Hrvatski autoklub (HAK) vozače poziva na dodatni oprez zbog magle na autocesti A4 Goričan-Breznički Hum i A6 Rijeka-Zagreb na dionici tunel Tuhobić-čvor Vrata. Vozače se poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.