Sukobi oko filmova

OBRAT Na HRT-u vratili ‘Ustav Republike Hrvatske’ u program. Radilo se, tvrde, o tehničkoj grešci

Jasmin Klarić

Odgovor na pitanje o tome je li ministar branitelja Tomo Medved pisanim putem tražio skidanje filma "Ministarstvo ljubavi" s programa HRT-a - o čemu su govorile predstavnice udruga udovica na sinoćnjem prosvjedu ispred HRT-a - još čekamo



Kontroverza i očiti sukobi unutar same kuće oko emitiranja igranih filmova “kontroverznije” tematike na programu HRT-a se nastavljaju.


Naime, nakon sinoćenjeg emitiranja filma “Ministarstvo ljubavi” u kasnovečernjem terminu (od 23.20), u kuloarima je prostrujila informacija kako se tek pravi pritisak priprema oko emitiranja filma “Ustav Republike Hrvatske” Rajka Grlića, koji se bavi odnosom Hrvata – radikalnog desničara transeksualca i njegovog susjeda Srbina.


U osam sati ujutro je Grlićev film još bio na rasporedu Drugog programa za 18. siječnja u 21 sat, no već u deset sati je na tom mjestu je odjednom osvanula komedija Dalibora Matanića “Majstori”.




Nakon što smo na našem portalu objavili informaciju da je Grlićev film skinut i zatražili od HRT-a objašnjenje za taj potez, nekoliko sati se nije događalo – ništa. Odnosno, kako se da čuti na prisavskim hodnicima, događala se još jedna drama oko toga koji film, kad i zašto treba emitirati.


Oko 14 sati, s HRT-a je stigao odgovor da “Ustav Republike Hrvatske” ipak ide u predviđenom terminu.


“Zbog tehničke pogreške u sustavu tijekom današnjega prijepodneva naslovi dijela igranih filmova i televizijskih serija, čije je emitiranje predviđeno do kraja siječnja, nisu u programskome rasporedu bili prikazani sukladno utvrđenome planu emitiranja.


Pogreška će tijekom poslijepodneva biti ispravljena te će, među ostalim, biti pravilno najavljen i spomenuti igrani film”, stoji u odgovoru s Prisavlja.


Odgovor na pitanje o tome je li ministar branitelja Tomo Medved pisanim putem tražio skidanje filma “Ministarstvo ljubavi” s programa HRT-a – o čemu su govorile predstavnice udruga udovica na sinoćnjem prosvjedu ispred HRT-a – još čekamo.


Sve u svemu, “Ustav Republike Hrvatske” je vraćen na raspored i ipak će biti emitiran u četvrtak, 18.1. u 21 sat.


Ako ne bude novih “tehničkih pogrešaka”.