Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Ispis članka: Novi oboljeli u Dubrovniku? Hospitalizirane još dvije osobe sa sumnjom na ospice, posjeti bolesnicima zabranjeni - Novi List

NoviList.hr

Novi oboljeli u Dubrovniku? Hospitalizirane još dvije osobe sa sumnjom na ospice, posjeti bolesnicima zabranjeni

Potvrda sutra

7. lipanj 2018 20:11

Napisao: HINA

„Provjerili smo cjepni status svih djelatnika Hitnog prijema, ali nismo u mogućnosti tražiti karton procijepljenosti i od onih koji u bolnicu stižu u posjet. Odluka o zabrani donesena je u prvom redu zbog zaštite djece“, objasnio je ravnatelj Bekić.

foto: Kreni zdravo! RTL

DUBROVNIK - U dubrovačkoj Općoj bolnici su hospitalizirane još dvije osobe sa sumnjom na ospice, a ravnatelj dr. Marijo Bekić rekao je u četvrtak kako se službeni nalazi još čekaju, no od danas je u bolnici zabranjen posjet bolesnicima.

Dva nova pacijenta s kliničkom slikom ospica nisu djelatnici dubrovačke bolnice, ali su bili u bolnici, a potvrda jesu li zaista zaraženi trebala bi stići najranije u petak popodne.

„Provjerili smo cjepni status svih djelatnika Hitnog prijema, ali nismo u mogućnosti tražiti karton procijepljenosti i od onih koji u bolnicu stižu u posjet. Odluka o zabrani donesena je u prvom redu zbog zaštite djece“, objasnio je ravnatelj Bekić.

Napomenuo je kako su svi oboljeli cijepljeni u 80-tim godinama prošlog stoljeća.

„Njihovo obolijevanje može imati veze s nekim propustima prilikom cijepljenja. Svi oni tvrde da su primili prvu dozu cjepiva, ali nisu sigurni jesu li i drugu“, istaknuo je ravnatelj Bekić.

Muškarac iz Stona zaražen ospicama hospitaliziran je 25. svibnja u dubrovačkoj Općoj bolnici te je nakon liječenja pušten kući.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić rekao je prošlog tjedna kako su djelatnici tog zavoda izašli na teren i obradili sve osobe za koje su doznali da su bile u kontaktu sa zaraženima.
Naveo je tada kako je muškarac u vrijeme zaraze bio kod kuće, ali ne može se znati je li koga zarazio dok se kretao. Pozvao je obiteljske i školske liječnike te pedijatre da obrate pozornost na simptome i nastave pojačano cijepiti.
U ponedjeljak, 4. lipnja potvrđen je drugi slučaj zaraze ospicama kod zaposlenika dubrovačke Opće bolnice, a treći slučaj kod jedne djelatnice bolnice u utorak, 5. lipnja. U srijedu, 6. lipnja, je potvrđen i četvrti slučaj, i to kod trećeg zaposlenika bolnice, mladog liječnika P. M. koji se zarazio ospicama na dežurstvu, premda je bio cjepljen.