Korak ispred

Nova inicijativa učitelja i nastavnika: Svakoga dana štrajka donirat će dnevnicu dječjoj bolnici

Portal Novilist.hr

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Htjeli smo biti korak ispred vladajućih. Ovim želimo pokazati da brinemo o djeci i demantirati one koji govore suprotno, objasnila je profesorica i savjetnica Duša Šarunić



Profesorica i savjetnica Duša Šarunić došla je na ideju da učitelji i nastavnici svakoga dana do kraja štrajka u školama doniraju 315 kuna za dječju Klaićevu bolnicu u Zagrebu. Njene kolege iz Osnovne škole Pušća to su prihvatile, a njihov poziv sad se širi društvenim mrežama.


“Htjeli smo biti korak ispred vladajućih. Ovim želimo pokazati da brinemo o djeci i demantirati one koji govore suprotno. Skupili smo se svi i svatko će dati otprilike 8 kuna svaki dan i tako do kraja štrajka”, objasnila je profesorica škole u kojoj svi štrajkaju za Vijesti.hr.


Dodaje da je njihov sindikalni povjerenik poslao mailove po cijeloj Zagrebačkoj županiji i pozvao i ostale da se pridruže, a nada se da će se uključiti i cijela Hrvatska. Nada se kako će vladajući postići kompromis s učiteljima te da oni s “ovakvim dogovorom i situacijom sile nemaju izbora”.




“I roditelji su uz nas. Da pristanemo na ove uvjete koje nam sada nude bili bi još poniženiji”, zaključila je profesorica Šarunić.


Fotografija dopisa proširila se društvenim mrežama:


“S obzirom na to da štrajk nas prosvjetara još traje i da smo svi uporni u postizanju naših zahtjeva, odlučili smo se na sljedeći korak. Djeca su nama najvažnija u životu, i profesionalnom i privatnom. Odlučili smo se na akciju kojom bismo pokrenuli sve naše učitelje i nastavnike, male ali humane ljude.


Donijeli smo odluku na nivou naše Osnovne škole Pušća uplatiti za Klaićevu bolnicu iznos od 315 kuna. To ćemo ponavljati svaki dan štrajka, počevši s današnjim danom. Molimo sve škole u našoj županiji i u ostalim županijama diljem Lijepe Naše koje sudjeluju u štrajku da učine isto. Zajedno smo jači”, poručili su djelatnici OŠ Pušća u mjestu Donja Pušća blizu Zaprešića.