Tko je ovdje licemjer?

Nakon što im je visoka dužnosnica udarila dijete autom, HDZ se obračunao s – Bernardićem

P. N.

foto: screenshot / facebook_HDZ

foto: screenshot / facebook_HDZ

„Zaboravio“ je da je u ožujku 2016. - kao član Predsjedništva SDP-a - uhvaćen u daleko težem nepoštivanju zakona od istekle vozačke dozvole: zatečen je za volanom vidno alkoholiziran, s čak 0,94 promila u krvi! 



Na službenom facebook profilu Hrvatske demokratske zajednice oštro su napali predsjednika SDP-a Davora Bernardića, zbog propćenja SDP-a objavljenog povodom nesreće u kojoj je ministrica Gabrijela Žalac automobilom udarila djevojčicu.


Pod naslovom napisanim velikim slovima (SDP – KOJI LICEMJERI! BERNARDIĆA ZA VOŽNJU U PIJANOM STANJU NAGRADILI MJESTOM PREDSJEDNIKA!), iz HDZ-a su napisali da se nesreća može dogoditi svakome, da je to jednostavno splet nesretnih okolnosti.


– No u slučaju ministrice Žalac riječ je o nepoštivanju zakona RH, i njezina bi ostavka bio moralan čin! – „pravednički“ je zagrmio Davor Bernardić. Pritom je „zaboravio“ da je u ožujku 2016. – kao član Predsjedništva SDP-a – uhvaćen u daleko težem nepoštivanju zakona od istekle vozačke dozvole: zatečen je za volanom vidno alkoholiziran, s čak 0,94 promila u krvi! Tada mu podnošenje ostavke nije padalo na pamet. Štoviše, njegov mentor Zlatko Komadina onako je šeretski odbacio mogućnost da će to naštetiti SDP-u (“Neće, sutra je novi dan, naravno bez pića”), a na pitanje hoće li Bernardića kazniti, odgovorio je – “Ukorit ću ga”. Na kraju je Bernardić čak i nagrađen – napredovao je do predsjednika SDP-a! I oni imaju obraza moralizirati!?, reagirali su iz Hrvatske demokratske zajednice.




Pritom su objavili Bernardićev status, u kojem se SDP-ov političar kaje zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.