Lidija Kralj

Nakon greškice od 6 milijuna kuna s udžbenicima Škole za život odlazi desna ruka ministrice Divjak

Portal Novilist.hr

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, zadužena za koordinaciju provedbe reforme Škole za život, odlazi iz ministarstva, doznaje Index. Njeno je radno mjesto ukinuto izmjenama Zakona o državnim službenicima i namještenicima.


Prošlog tjedna ministrica Divjak izjavila je da je zatražila očitavanje zbog pogreške u nabavi eksperimentalnih udžbenika “Škole za život”, koji su trebali biti financirani iz EU fondova, a sada će se iz državnog proračuna za njih morati isplatiti 6,44 milijuna kuna.


Već od ranije u javnosti poznata kao osoba odgovorna za postupak nabave tih eksperimentalnih udžbenika u Ministarstvu bila je Lidija Kralj, bliska suradnica ministrice Divjak.




Na upit Indexa o njenom odlasku iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Lidija Kralj je odgovorila: “Da, mjesto pomoćnice ministrice je prema Zakonu ukinuto. U nadolazećim danima ću dovršavati započete poslove i pripremati dokumentaciju za novu ravnateljicu/ravnatelja uprave, a nakon toga ću uzeti predah i donijeti odluku što i kako dalje.”