Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
21. studenoga 2019.
Ispis članka: Načelnik karlovačke policije o izbjegličkoj krizi: 'Situacija na graničnom prijezu Maljevac pod kontrolom' - Novi List

NoviList.hr

Načelnik karlovačke policije o izbjegličkoj krizi: 'Situacija na graničnom prijezu Maljevac pod kontrolom'

Spriječen ilegalni prelazak

18. lipanj 2018 21:31

Napisao: HINA

Većina migranata zaustavljena je s bosanskohercegovačke strane, a tek ih je manji dio uspio prijeći hrvatsku granicu gdje su raspoređene jake policijske snage za nadzor granice

Foto Matija Habljak/PIXSELL

ZAGREB Načelnik karlovačke policije Josip Ćelić izjavio je u ponedjeljak da je »u potpunoj kontroli s jedne i druge strane granice« situacija na prijelazu Velika Kladuša Maljevac gdje je 200-tinjak migranata iz BiH prijepodne pokušalo ući u Hrvatsku.

Većina migranata zaustavljena je s bosanskohercegovačke strane, a tek ih je manji dio uspio prijeći hrvatsku granicu gdje su raspoređene jake policijske snage za nadzor granice.

»Dobili smo informaciju pravovremeno i pregrupirali snage i zapravo provodili Zakon o kretanju i boravku stranaca na način da smo zapriječili ilegalan prelazak«, rekao je Ćelić.

Kako se doznaje na terenu granični prijelaz je zatvoren, a migranti se okreću svjesni da ne mogu ući u Hrvatsku kroz koju žele dalje prema zapadnoeruopskim zemljama. Na prijelazu je i veliki broj novinarskih ekipa koje čekaju rasplet situacije.

Dvjestotinjak migranata koji su su boravili na području Unsko-sanske županije u BiH zaustavljeno je oko podneva kada su pokušali zajednički nastaviti put ka Hrvatskoj, a bosanskohercegovačka policija s njima je pregovarala kako bi ih uvjerila da se vrate u objekte u kojima su boravili.

Najveća koncentracija ilegalnih migranata zabilježena je na području Velike Kladuše i Bihaća, a bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić je upozorio kako se lokalne vlasti više ne mogu same nositi s tim problemom.