Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
28. siječnja 2020.
Ispis članka: NOVI SPOR U SDP-u Zastupnici traže smjenu Snježane Banović jer je napala Lalovca - Novi List

NoviList.hr

NOVI SPOR U SDP-u Zastupnici traže smjenu Snježane Banović jer je napala Lalovca

Objava na twitteru izazvala buru

17. siječanj 2018 19:08

Napisao: Tihana Tomičić

Ona je naime na toj društvenoj mreži napisala: "Dakle, Ogulin: među 4 potpredsjednika SDP-a nema nijedne žene, ali zato je tu još uvijek i dokazani zlostavljač žena Boris Lalovac. U čemu je razlika između njega i HDZ-ovog Tomaševića"

NOVI SPOR U SDP-u Zastupnici traže smjenu Snježane Banović jer je napala Lalovca

RIJEKA  Svaka sjednica kluba zastupnika SDP-a završi s nekim novim problemom - danas je zatražena ostavka SDP-ove predsjednice savjeta za kulturu, kazališne redateljice Snježane Banović, jer je ona na twitteru "oderala" potpredsjednika stranke Borisa Lalovca, a pritom je ta objava bila dva ili tri dana i na twitteru stranke, jer je SDP bio tagiran, a da nitko u PR službi na to nije reagirao.Stoga je zastupnica Ana Komparić Devčić zatražila od predsjednika stranke Davora Bernardića da smijeni Snježanu Banović.Ona je naime na toj društvenoj mreži napisala: "Dakle, Ogulin: među 4 potpredsjednika SDP-a nema nijedne žene, ali zato je tu još uvijek i dokazani zlostavljač žena Boris Lalovac. U čemu je razlika između njega i HDZ-ovog Tomaševića".Budući da je DORH odbacio sve optužbe protiv Lalovca kao neosnovane, mnogi su se u stranci zbog ovoga pobunili, radili su telefoni, te se Snježana Banović na kraju na twitteru i ispričala.Ali s obzirom da stranka nije tri dana reagirala na sve to, Igor Dragovan je otvorio to pitanje, a Ana Komparić Devčić smatra da predsjednicu savjeta za kulturu treba smijeniti. "Nemamo dojam da Bernardić misli nešto poduzeti, ali ne može tako važan savjet, kao što je savjet za kulturu, voditi osoba koja je toliko neinformirana i koja toliko neprimjereno diskreditira jednog od naših potpredsjednika. Ako je imala kakve dvojbe, mogla je razgovarati s nekim u stranci prije objave. Nadam se da najmanje možemo očekivati njenu ostavku, ne vjerujem da s takvim stavom bez provjere činjenica može adekvatno obnašati takvu dužnost", rekao nam je Mirando Mrsić nakon sjednice kluba.U ekipi zastupnika misle i kako nove koordinacije po resorima funkcioniraju neefikasno - primjerice, Zakon o lokalnoj samoupravi već je na dnevnom redu Sabora, a koordinacija zadužena za tu temu sastaje se tek idućeg tjedna.Također, među zastupnicima je zavladalo i čuđenje što su se na njihovim mailovima danas tijekom dana pojavili zaključci sa skupa u Ogulinu, mada ih tamo nitko nije formulirao, niti se o njima tada glasalo.

U zaključcima stoji: "Na zajedničkom sastanku proširenog predsjedništva i kluba zastupnika SDP-a dogovoreni su sljedeći zaključci:

- SDP će u narednom periodu uložiti napore u izradu jasne komunikacijske strategije. Definirat će jasnije svoje ciljeve i sadržaj koji će stranka homogeno komunicirati u javnosti. Svoje napore uložit će i u razradu jasnije medijske strategije kao i dati više na značaju lokalnim medijima koji su također glasnogovornici stranačkih politika i stavova na lokalnim razinama. Za potrebe definiranja komunikacijske i medijske strategije SDP će izraditi istraživanje kojim će se definirati komunikacijske smjernice potrebne za bolje komuniciranje SDP-ovih politika.

- U svrhu bolje međusobne komunikacije predsjedništva SDP-a i Kluba zastupnika, kontinuirano će se putem zaključaka komunicirati stavovi jednih prema drugima.

- U svrhu boljeg rada stranke dogovorene su radne grupe koje za zadatak imaju bolji rad SDP-a pri kojem se putem tematske raščlambe povezuje rad zastupnika, uloga članova predsjedništva i stavovi stručnih savjeta."

Stoji i kako treba proširiti PR službu te donijeti stranački manifest. Opće je mišljenje da su ti zaključci birokratizirani i površni, jer opet ne govore o sadržaju i politikama nego o formi i pukoj reorganizaciji.