Sumnja

NOVI SLUČAJ OSPICA? Djevojčica strankinja hospitalizirana u splitskoj bolnici

P. N.



Djevojčica je u četvrtak hospitalizirana u splitskoj bolnici sa sumnjom na ospice. Iako se tek laboratorijski treba potvrditi da se radi o ovoj zaraznoj bolesti, prema kliničkoj slici sve upućuje upravo na ospice.


Kako je za Index kazao Pero Rizvan, epidemiolog splitskog Zavoda za javno zdravstvo, radi se o strankinji koja u Splitu s obitelji boravi već četiri dana, a ospice je donijela iz svoje zemlje.


“Mi smo pronašli sve moguće kontakte i napravili smo sve da se ospice ne bi proširile, a što će biti, pokazat će vrijeme”, rekao nam je Rizvan te dodao kako nikad ne možete znati je li slučajno o obitelj propustila navesti s kim su kontaktirali i o kakvom se kontaktu radilo.




Kako se čini, bliži krug u kojemu se djevojčica kretala, odnosno desetak osoba, među kojima su i njeni roditelji, koji su svi pregledani, bili su cijepljeni.


Moguće je da je i djevojčica primila prvu dozu cjepiva, ali drugu još nije, no to se tek treba pouzdano utvrditi.


Nalazi koji bi trebali potvrdili ospice bit će gotovi tijekom sutrašnjeg dana, a najkasnije prekosutra, no dok oni ne stignu dijete se, zbog kliničke slike, tretira kao da ima ospice.