Borba za satiru

Mladog SDP-ovca žele izbaciti iz stranke zbog memea u kojem ‘glumi’ Hitlera

Portal Novilist.hr

Foto Facebook Nikola Peruničić

Foto Facebook Nikola Peruničić

U obranu Peruničića zbog objave fotografije stao je šef zagrebačkog SDP-a Gordan Maras koji drži da je riječ o mladenačkoj gluposti i lošem humoru



ZAGREB Predsjednik zagrebačkog Foruma mladih SDP-a Nikola Peruničić našao se u nevolji zbog fotografije na Facebooku, objavljene prije 7 godina, na kojoj ‘glumi’ Hitlera, javlja Večernji. Odbor njegove mjesne organizacije SDP-a Trešnjevka Jug zbog ovog je memea donio odluku o izbacivanju iz SDP-a, kaže Peruničić.


Trešnjevački SDP-ovci drže da je mladi Forumaš ovim memeom veličao lik i djelo Adolfa Hitlera, a Peruničiću navodno zamjeraju i tvitove kojima zagrebački Forum mladih SDP-a s vremena na vrijeme podbada šefa stranke Davora Bernardića.


Večernji piše da SDP-ovcima posebno smeta tvit “Zašto plačeš, ti si slagao listu za Skupštinu”, koju je Forum mladih SDP-a objavio nakon što je sam Bernardić na Twitteru negodovao zbog skupštinara koji su spasili Milana Bandića i njegov proračun u Zagrebu.




Treći razlog zbog kojeg bi Peruničić mogao biti izbačen iz stranke, doznaje Večernji, mail je koji je procurio u medije, a prema kojemu su svi kandidati SDP-a koji su bili na ulaznim mjestima na lokalnim izborima morali na ruke donijeti novac ovisno o listi na kojoj se nalaze, a za što se također optužuje Peruničića.



Sve ovo događa se uoči izbora novog vodstva Foruma mladih SDP-a koji se trebaju održati nakon EU izbora. U vrhu SDP-a kažu kako se Peruničić ima pravo žaliti i da će konačnu odluku dati Statutarna komisija.


– Ako je veličao fašizam, trebalo ga je izbaciti 2012. godine kada je to i objavio, kaže izvor iz vrha SDP-a za Večernji.


U obranu Peruničića zbog objave fotografije stao je šef zagrebačkog SDP-a Gordan Maras koji drži da je riječ o mladenačkoj gluposti i lošem humoru.


– Tko zna, možda na lokalnoj razini nemaju osjećaj za satiru kao na nacionalnoj, kaže Maras za Večernji, aludirajući na svojedobnu Bernardićevu snažnu borbu za slobodu satire.