Novi izazivač

Miroslav Škoro prelomio: ‘Kandidirat ću se na predsjedničkim izborima’

Portal Novilist.hr

Foto Darko Kovačević

Foto Darko Kovačević



Miroslav Škoro kandidirat će se na predsjedničkim izborima, doznaje Večernji list iz najbližeg Škorinog kruga. Kandidaturu će službeno objaviti potkraj tjedna.


Njegova kandidatura, koja dolazi nekoliko dana nakon službene kandidature Zorana Milanovića, jakoga kandidata ljevice, a još uvijek se čeka najava kandidature aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Hoće li ovi predsjednički izbori biti najneizvjesniji dosad?


Škoro bi na izbore trebao izaći kao nezavisni kandidat, doznaje večernji. 




– Ako je hollywoodski glumac mogao dva mandata voditi svjetsku velesilu, ako je u Ukrajini prekjučer za predsjednika mogao prisegnuti bivši komičar, zašto na čelu Hrvatske, u kojoj se političari dosad nisu baš dokazali i iskazali, ne bi bio pjevač!?


Narod nešto traži, traži neku alternativu, traži neku opciju, a s obzirom na to da sam ja cijeli život pisao pjesme koje su vrlo povezane s tim narodom i s tom stvarnošću u kojoj živimo, pa ako narod nešto poručuje, onda o tome treba razmisliti ozbiljno, izjavio je Škoro potkraj svibnja, nakon što su objavljeni rezultati prve HRT-ove ankete, u kojoj je dobio iznenađujućih 9,4 posto glasova.


Miroslav Škoro bio je član HDZ-a, čak i zastupnik, ali ih je razočaran napustio. Desnica u njemu vidi idealnoga kandidata, a iza njega su i bivši savjetnik predsjednice Mate Radeljić i TV voditelj Velimir Bujanec.


Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, prema zadnjoj anketi koju je objavio RTL, još ima najveću potporu iako ona polako opada. Škoro je na trećemu mjestu s 13,8 posto glasova. U drugom krugu za pobjedu mu trebaju i glasovi HDZ-a.


Zoran Milanović pak, sam računa i na širu potporu ljevice i liberala, ali vjerojatno neće imati onu HNS-a ili HSLS-a. Bit će zanimljivo vidjeti i koga će izabrati SDSS. Milanović je u anketi RTL-a na drugome mjestu, iza predsjednice, s 19,8 posto. U drugom krugu, po istoj anketi, on bi zasad izgubio, piše Večernji.