Sabor

Maras Bandiću poručio da prestane financirati Agrokor

Hina

Gordan Maras, Foto: D. JELINEK

Gordan Maras, Foto: D. JELINEK

U ovom trenutku Grad Zagreb, Zagrebački holding potražuje 104 milijuna kuna i ništa se nije napravilo da se taj novac naplati, da se taj novac koji je Holding isfakturirao iskoristi za ono što građanima treba«, rekao je Maras



Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras poručio je u srijedu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću da prestane financirati Agrokor kako je to radio do travnja te da za novac koji Agrokor duguje Zagrebu napravi vrtić i društveni dom, primjerice u Kozari putevima.


»U Hrvatskoj, odnosno u Gradu Zagrebu se i dalje ne odnosi prema javnom novcu koji bi Zagreb i Zagrebački holding trebali uprihoditi na ispravan način, da se transparentno upravlja financijama.


U ovom trenutku Grad Zagreb, Zagrebački holding potražuje 104 milijuna kuna i ništa se nije napravilo da se taj novac naplati, da se taj novac koji je Holding isfakturirao iskoristi za ono što građanima treba«, rekao je Maras nakon stanke u Saboru. Naveo je primjer Kozari puta gdje, kaže, nema ni vrtića ni društenog doma.Zašto Bandić ništa ne čini da naplati taj novac, pitao se SDP-ovac. »Zašto Zagreb ignorira mogućnost naplate tog novca. Drugim riječima Konzum je Gradskoj plinari dužan 7,1 milijun kuna. Zašto građani kad duguju za plin isključi im se dostava i pokrene ovrha, a Agrokoru i dalje isporučuje plin. Dužan je i Vodoopskrbi i odvodnji 2,8 milijuna kuna, a građanima kad ne plate vodu isključi se voda«, nabrajao je Maras.Grad, ističe, ima svaku mogućnost naplate. »Bandiću, zavrni ključ, isključi plin i vodu pa da vidimo hoće li ti platiti dugove prema Zagrebu i Zagrebačkom holdingu. No, Bandić to ne radi s namjerom jer se ni ne trudi naplatiti taj novac«, poručio je.

Bandiću je poručio da »od građana ne radi idiote i bavi se s Hasanbegovićem gdje će koja bista biti«.




»Građane zanima da se odredi kao antifašistički grad, to je sigurno, ali ih najviše zanima vrtić ili društveni dom«, zaključio je.