Nevjerojatno

Manijak stao ispred busa u Splitu i počeo ga razbijati. ‘Ugrozio je živote vozača i putnika’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Facebook Promet Split

Foto Screenshot Facebook Promet Split

Moramo pronaći neki način da zaštitimo naše vozače i da im damo neke mogućnosti da obrane goli život. Morat ćemo nešto poduzeti, rekao je direktor Prometa Split Miroslav Delić



SPLIT Nevjerojatan incident dogodio se u nedjelju ujutro u Splitu. Mušakarac je stao ispred autobusa splitskog Prometa na liniji 37 i počeo iz čista mira razbijati autobus u kojem je bilo desetak putnika.


Najprije je razbio vjetrobransko staklo, a zatim nastavio razbijati i druga stakla na autobusu.


Vozač je stao, zaključao vrata, pozvao policiju i snimio sve što se događalo, a ljudi su se u strahu povukli u stražnji dio autobusa i čekali dolazak policije. Snimka napada objavljena je na Facebooku.




– Sve se vidi. Nepojmljivo je da ti napadi eskaliraju, a ovoga puta nije bio ugrožen samo život vozača i naša imovina nego i životi putnika koji su se zatekli u autobusu.


O šteti na imovini koja nam je nanesena ne treba niti govoriti, ovaj autobus će neko dulje vrijeme biti izvan uporabe. Ovakvom ponašanju se mora stati na kraj jer ovo nema apsolutno nikakvog smisla, izjavio je direktor Prometa Miroslav Delić za Dalmatinski portal.


Pokušat će, kaže, pronaći način zaštite svojih djelatnika, imovine i građana, sve u dogovoru sa sindikatima i stručnim službama.


Najavljuje da će razgovarati sa sindikatima i stručnim službama i da će pokušati način kako zaštiti svoje djelatnike, imovinu i građane.


– Moramo pronaći neki način da zaštitimo naše vozače i da im damo neke mogućnosti da obrane goli život. Morat ćemo nešto poduzeti.


Institucije očito ne odrađuju svoj posao dovoljno brzo kada ovakve situacije eskaliraju, ali moja dužnost kao direktora je da zaštitim radnike i imovinu Prometa, ali i da zaštitim sve građane koji se koriste našim uslugama, rekao je Delić za Dalmatinski portal.