Uznemirujuće fotografije

Majka blizanaca i ravnateljica klinike razgovorom riješile probleme: “Pokazali su da su ljudi”

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot N1

Foto Screenshot N1

"Reagirala sam tako kako jesam. Smatram da bi svaki roditelj tako reagirao. Ja to ne mogu popraviti, povući...", kaže Terščec



ZAGREB Inspekcija Ministarstva zdravstva pokazala je da su bebe blizanci, čije su fotografije snimljene u Klinici Fran Mihaljević zgrozile javnost, bile pravilno zbrinute, a sad su se o cijelom slučaju oglasile i majka dječaka Ana Treščec te ravnateljica klinike Alemka Markotić.


Majka blizanaca rekla je kako su joj se iz bolnice ispričali zbog reakcije sestre, javlja N1.


“Žao mi je što je javnost tako reagirala… ne odobravam prijetnje. Dijete je bilo vezano zbog svoje sigurnosti. Kao majka mislila sam da je mogla biti bolja skrb, profesor mi je objasnio da će potrajati još to stanje, i do tjedan dana. Kad ih budem mogla tretirati kod kuće, otpustit će ih”, rekla je Treščec.




Prema riječima ravnateljice sva medicinska pitanja su riješena u razgovoru.


“Ako je bilo nespretne komunikacije, ispričavamo se. I mi smo ljudi i ponekad reagiramo kako nije dobro”, rekla je ravnateljica Klinike.


Što se tiče navoda da su blizanci na rukama imali role toaletnog papira, Markotić kaže da je riječ o rolama napravljenim od paprinatog materijala, ali da nisu u pitanju role toaletnog papira.


“Role jesu napravljene od papirnog materijala kako djeca ne bi mogla savijati ruke i dohvatiti branunile”, objasnila je Markotić.


Što se tiče zdravstvenog stanja blizanaca, ravnateljica kaže kako je danas bolje nego jučer, a majka je rekla kako ih je vidjela nakratko dok su spavali.


“Reagirala sam tako kako jesam. Smatram da bi svaki roditelj tako reagirao. Ja to ne mogu popraviti, povući…”, kaže Terščec.


“Nažalost, neke situacije u medicini ne izgledaju dobro i lijepo u tijeku bolesti. Važna je komunikacija. Prije nego što se uplašimo, naljutimo… dobro je da se komunikacija stalno podiže na viši nivo.


Da smo jučer lijepo porazgovarali ničeg toga ne bi bilo. Javni linč, napadi i prijetnje ne koriste nikome, a najmanje onima koji se trebaju liječiti i koji se 125 godina liječe ovdje”, kaže Markotić,prenosi N1.


“Hvala im, lijepo su mi se ispričali što jako cijenim. Pokazali su da su ljudi, nisu sad skočili na mene”, zaključila je majka blizanaca.