Barak

Krstičević o izraelskim F-16: “Moje odgovornosti nema”

Portal Novilist.hr

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Krstičević ističe da Izrael mora reći jesu li u stanju ispuniti dogovor ili ne. Njihova delegacija danas dolazi u Zagreb



Ova Vlada je sve napravila, ali nema ugovora, nismo ga potpisali, nema financijske štete niti obaveze, rekao je ministar Damir Krstičević u četvrtak uoči sjednice Vlade o problemima s nabavkom borbenih aviona od Izraela, čija delegacija danas dolazi u Zagreb.


– Delegacija Izraela dolazi danas, sastanak počinje u 12:30, pripremio sam se i vidjet ćemo što će Izrael reći po tom pitanju. To je bila njihova odgovornost, dobili su predodobrenje, trebali su dobiti konačno odobrenje – rekao je Krstičević dodavši da Izrael mora reći jesu li u stanju ispuniti dogovor ili ne, javlja N1.


Iako je dokument u kojem SAD upozorava na problem s kupovinom zrakoplova objavljen, Krstičević opet ističe da ga nije vidio: ‘Govorio sam istinu, mi smo ozbiljna država, Hrvatska posjeduje službenu usmenu i pismenu korespondenciju, ona je za mene relevantna i ima težinu’. Istaknuo je da je predodobrenje SAD-a bio uvjet na natječaju i da su ga Izrael i Grčka imale.




– Moje odgovornosti nema. Moja je odgovornost da sam ja i tim MORH-a učinio sve da Hrvatska kroz međunarodni natječaj, dobije avion koji treba Hrvatskoj – rekao je Krstičević i dodao kako Hrvatska kao kupac ne snosi odgovornost već je na Izraelu da osigura jamstva, javlja N1.