Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 1
Sutra: 14° 14° 1
22. rujna 2019.
Ispis članka: Kao da već nisu imali dovoljno problema: Živom zidu sad stigla i osuđujuća presuda za financijske malverzacije - Novi List

NoviList.hr

Kao da već nisu imali dovoljno problema: Živom zidu sad stigla i osuđujuća presuda za financijske malverzacije

Nakon raskola u stranci

11. lipanj 2019 23:05

Napisao: Portal Novilist.hr

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon potpunog raskola u stranci i odlaska nekih istaknutih članova, stranka Ivana Vilibora Sinčića doznala je loše vijesti i iz Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu

Naime, zagrebački Prekršajni sud donio je osuđujuću presudu za Živi zid i to za prekršaje koji su počinjeni od 2014. do 2016. godine.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, kažnjeni su za loše vođenje stranačkih financija i to u razdoblju od predsjedničkih do parlamentarnih izbora.

"Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu 13. lipnja 2018. Prekršajnom sudu u Zagrebu podnijelo je optužni prijedlog zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, a prekršaji su počinjeni u razdoblju od 2014. do 2016. godine.

Prema evidencijama ovog državnog odvjetništva, Prekršajni sud u Zagrebu je (...) donio osuđujući presudu", odgovorilo je Općinsko državno odvjetništvo Novoj TV.

Čelnici Živog zida tvrde da su za presudu Prekršajnog suda doznali od novinara.