Upravni sud

Juričan dobio pravnu bitku: Na izbore smije pod imenom – Milan Bandić!

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



Dario Juričan će na predsjedničke izbore, naravno, uspije li sakupiti dovoljan broj potpisa, moći ići s imenom Milan Bandić. 


Presudio je tako Upravni sud, koji je poništio prethodno rješenje Ministarstva uprave koje mu je zabranilo da koristi ime zagrebačkog gradonačelnika. 


Juričan je, podsjeća RTL, prvo legalno i bez problema dobio osobnu iskaznicu na kojoj piše Milan Bandić. Onda se u cijelu priču uključio Središnji ured za gradsku upravu koji je odlučio da je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, stranka u postupku promjene imena koja mora dati dozvolu za njegovu promjenu imena. Pa je temeljem toga Ministarstvo uprave poništilo sve donesene odluke. No, sada je Upravni sud odlučio da Bandić nije stranka u postupku, i da je gradski ured pogodovao gradonačelniku.




– Moja misija je da budem evanđelist korupcije. Meni se Bog javio kada sam mijenjao ime, a ova predsjednička kampanja je nastavak toga. Cijelo vrijeme sam, od početka kampanje, tvrdio da mi je ime oteto i Upravni sud je to sad potvrdio. Moja motivacija dalje je da, kad se OIB poveže s imenom Milan Bandić, da promijenim kamapnju u Milan Bandić, kazao je za RTL Milan Bandić, bivši Dario Juričan.