Idu na godišnji

Jandroković ponosan na Sabor: “Raspravljali smo 900 sati, bolji smo od drugih parlamenata”

Hina

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

Bilo je brojnih polemika, ponekad se prešla crta, ali zato je upravo vrijeme došašća vrijeme i kada možemo jedni drugima reći 'oprosti', uvjeren je šef parlamenta



ZAGREB Bila je ovo najplodnija saborska godina, skupno se zasjedalo 117 dana, najviše u proteklih deset godina, istaknuo je u petak predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković na božićnom domjenku za zastupnike, zaposlenike i stalno akreditirane novinare, svima je zahvalio na suradnji.


»Zahvalio bih svim zastupnicama i zastupnicima na vrijednom, predanom radu, na svim raspravama i polemikama koje smo vodili, kao i svim donesenim zakonima, vremenu koje su proveli ne samo na plenarnoj sjednici nego i na odborima, u svojim izbornim jednicama, županijama, gradovima i općinama«, rekao je Jandroković na domjenku kojem se odazvalo 20-ak zastupnika.


Najplodnija godina


»Ova je godina po broju dana plenarne sjednice u zadnjih deset godina ‘najplodnija’, plenarno smo zasjedali 117 dana, raspravljali otprilike 900 sati, donijeli preko 240 zakona i kada to usporedimo s parlamentima drugih država onda imamo iznadprosječni broj i radnih dana i radnih sati«, pohvalio se Jandroković, napominjući kako u drugim parlamentima plenarna zasjedanja nisu toliko česta kao što su u Hrvatskom saboru.




»Posebno bih zahvalio i svim službenicima, namještenicima i zaposlenicima Hrvatskog sabora na strpljenju, samozatajnosti i pomoći koju nam pružaju u radu. Oni su često žrtva naših višesatnih rasprava i zahvaljujem im na svim prekovremenim satima koje su odradili jer znam da im nije lako«, istaknuo je.


»Zahvaljujem i predstavnicima medija, poštovanim novinarkama i novinarima, našim kamermanima, svima koji nas prate. Znam da ni vama nije lako, i vi imate svoju dinamiku, svoj ritam koji je sve brži i brži, informacije sve češće moraju biti ne više na dnevnoj, nego na osnovi sata, nekada i minute tako da imamo razumijevanja za to što ste ovdje prisutni. No, molim vas da i vi nekada imate razumijevanja za nas kada ne možemo reći sve što bismo možda željeli ili trebali i kada netko od nas možda reagira na način koji nije uvijek primjeren«, obratio se i predstavnicima ‘sedme sile’.


Visoka razina tolerancije


»Nadam se da smo u ovoj godini svi zajedno korektno surađivali i da smo pokazali visoku razinu međusobnog uvažavanja i tolerancije. Znalo se dogoditi i drugačije, ali ipak većinski je to bila godina u kojoj smo imali puno kvalitetnih rasprava i razmjena argumenata. Bilo je brojnih polemika, ponekad se prešla crta, ali zato je upravo vrijeme došašća vrijeme i kada možemo jedni drugima reći ‘oprosti’«, uvjeren je šef parlamenta.


»Želim vam svako dobro u razdoblju pred nama, sretne i blagoslovljene božićne blagdane vama i vašim obiteljima, i puno uspjeha u 2019. godini. Neka se međusobno poštujemo, uvažavamo, toleriramo jedni druge i međusobne razlike i onda sam siguran da će nam biti bolje i da će naša Hrvatska biti još bolja i uspješnija, a naši građani zadovoljni jer smo ovdje zbog njih«, poručio je Jandroković.


Glasovanjem o raspravljenim točkama, u petak je završeno jesensko zasjedanje Hrvatskog sabora, zastupnici odlaze na jednomjesečnu ustavnu stanku, na novom redovitom zasjedanju okupljaju se nakon 15. siječnja.