Sprema tužbu

Jakovina negira malverzacije i sprema tužbu: ‘U kupnji mojih nekretnina je sve čisto’

Dražen Ciglenečki

Tihomir Jakovina / snimio D. JELINEK

Tihomir Jakovina / snimio D. JELINEK

 Moja je supruga odvjetnica i priprema tužbu, za što postoje tri elementa. Nemam izbora, a novac koji dobijem od Indexa uplatit ću u humanitarne svrhe



 Bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (SDP), odlučio je tužiti internetski portal Index zbog tekstova o njegovom imovinskom stanju. Index je posljednjih dana objavio dva teksta o Jakovini, u prvom se problematizira činjenica da prodaje kuću u Zagrebu, a u drugom da je kupio stan u Slavonskom Brodu. Jakovina je u zagrebačkom naselju Maksimir kupio dotrajalu kuću i u veljači ove godine upisao ju je u svoju imovinsku karticu. Naveo je da ju je sa suprugom Sandrom Petrović Jakovina platio 1.608.000 kuna i to iz primitaka od nesamostalnog rada, pozajmice i prodaje nekretnina. Danas Jakovina prodaje tu kuću, a početna je cijena 2,5 milijuna kuna.


– Moja je supruga odvjetnica i priprema tužbu, za što postoje tri elementa. Nemam izbora, a novac koji dobijem od Indexa uplatit ću u humanitarne svrhe. Oni insinuiraju da ja nešto muljam, a stvar je vrlo jednostavna što sam rekao i njihovom novinaru. Supruga mi je dvije godine bila zastupnica u EU parlamentu, zna se kakve su tamo plaće, ja sam četiri godine bio ministar, nisam puno trošio, nego sam štedio. Prodali smo i jednu nekretninu koja je pripadala mojem pokojnom ocu i kupili smo tu kuću kad smo imali namjeru živjeti u Zagrebu. Sada smo se vratili u Slavonski Brod gdje smo kreditom kupili stan, a kuću u Zagrebu prodajemo. Agencija koja to za nas radi istaknula je prvu cijenu 2,5 milijuna kuna. Pitanje je, naravno, koliko ćemo na kraju za nju dobiti – kazao nam je Jakovina.


On je prije posljednjih parlamentarnih izbora odustao od mjesta na listi Narodne koalicije, nakon što se našao pod pritiskom javnosti kad se doznalo da je članovima uprave Hrvatskih šuma odobrio posebne bonuse u slučaju dobrih poslovnih rezultata.